росіяни на ЗАЕС анулюють українські перепустки – розвідка

росіяни на ЗАЕС анулюють українські перепустки – розвідка

Укрінформ
російські загарбники на Запорізькій АЕС анулюють перепустки українського зразка для персоналу, а на даху одного з енергоблоків встановили воєнне обладнання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

росіяни виставили умову ліцензованим співробітникам оперативної зміни Запорізької атомної електростанції, що до 2 листопада вони мають визначитися щодо підписання або відмови від контракту з "росатомом". Іншим працівникам ЗАЕС виставлено термін – до 1 грудня. Повідомлено, що найближчим часом будуть анульовані перепустки на станцію українського зразку.

Наразі інженерно-технічних працівників станції на робочі місця не допускають. Доступ мають лише оперативні працівники (зміна управління).

За даними розвідки, в Енергодар прибули так звані "кадирівці, які патрулюють групами по 15-20 осіб. Зв'язок у місті практично відсутній, переміщення доцільно здійснювати з 09:00 до 15:00. Після 15:00 зростає вірогідність потрапити під фільтраційні заходи.

На даху п’ятого енергоблоку загарбники встановили обладнання РЕБ для боротьби з засобами аеророзвідки. На промисловій зоні ЗАЕС розміщена чергова зміна росіян. Командний склад розосереджений по місту та проживає у квартирах людей, які виїхали, зазанчають у ГУР.

Читайте також: Захищену зону довкола ЗАЕС створюють надто повільно - МАГАТЕ

Як повідомлялося, Запорізька АЕС із 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення зовнішнього живлення станції і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

росіяни викрадають та катують працівників ЗАЕС. Крім того, за даними НАЕК "Енергоатом", загарбники розпочали на майданчику станції незаконне будівництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-