росію чекатимуть наслідки незалежно від використання «брудної» чи ядерної бомби - Держдеп

росію чекатимуть наслідки незалежно від використання «брудної» чи ядерної бомби - Держдеп

Укрінформ
Речник Держдепу США Нед Прайс застеріг, що росія зіштовхнеться з наслідками, незалежно від того, використає вона так звану «брудну бомбу» чи будь-яку іншу ядерну зброю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Безумовно, це було б ще одним прикладом жорстокості президента путіна, якби він використав так звану «брудну бомбу». росія зіштовхнеться з наслідками незалежно від того, використає вона «брудну» чи ядерну бомбу. Ми дуже чітко це сказали», - заявив Прайс.

Він додав, що важливо, щоб москва знала «глибокий характер цих наслідків», з якими вона зіштовхнеться, якщо вона почне використовувати ядерну зброю.

Водночас Прайс не уточнив, якими можуть бути ці наслідки для росії, та не сказав, чи будуть вони відрізнятися залежно від типу зброї.

Він заявив, що Сполучені Штати нині не бачать жодних ознак того, що росія готується застосувати ядерну зброю, але занепокоєні щодо можливого використання «брудної бомби».

Читайте також: Кулеба і Блінкен обговорили агресію рф та «брудну бомбу» - Держдеп

Як повідомлялося, міністр оборони рф сергій шойгу провів телефонні переговори з міністрами оборони Франції Себастьяном Лекорно, Туреччини Хулусі Акаром і Великої Британії Беном Воллесом, під час яких «висловив стурбованість» у зв'язку з нібито можливим застосуванням Україною так званої брудної бомби.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба спростував ці твердження російської сторони і заявив, що росія часто звинувачує інших у тому, що планує сама.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-