Рада ЄС має рішуче засудити терор росії проти цивільних жителів України - Моравецький

Рада ЄС має рішуче засудити терор росії проти цивільних жителів України - Моравецький

Укрінформ
Європейська Рада має дати жорстку оцінку останнім бомбардуванням росією цивільних об’єктів та вбивствам простих людей в Україні, зокрема, через накладення чергових санкцій.

Про це у ході другого дня саміту Європейської Ради у Брюсселі заявив журналістам глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає Укрінформ із посиланням на Wnp.pl.

“Після цих атак виявилося, що росія ще більше, ніж раніше, не тільки жодним чином не прагне миру і сідати за стіл переговорів, а просто хоче й надалі тероризувати Україну і таким чином і цілу Європу”, - заявив Моравецький.

Польський прем'єр висловив очікування, що Європейська Рада засудить акти терору проти цивільного населення в Україні. Він наголосив на необхідності накладення чергових санкцій на росію і на білоруський режим, який її підтримує.

Читайте також: Наступний пакет санкцій має передбачати відмову ЄС від російської енергії – прем'єр Бельгії

Як повідомлялося, Польща, Литва, Латвія та Естонія підготували власний проєкт нових санкцій проти росії за її повномасштабну агресію проти України. Йдеться про заборону співпраці з рф у галузі атомної енергетики, імпорту російських діамантів, експорту до рф безпілотників усіх типі Крім того, чотири країни виступають за введення ембарго на російський зріджений газ (LPG), маркетингові послуги і дослідження ринку, заборону продажу нерухомості російським компаніям та фізичним особам, а також більше обмежувальних заходів проти білорусі. Йдеться також і про те, щоб ця країна не стала транзитним пунктом для росії у постачанні товарів.

З 24 лютого росія веде повномасштабну війну проти України.

Фото: РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-