Україна в ОБСЄ закликала білорусь до розміщення міжнародних спостерігачів на кордоні

Україна в ОБСЄ закликала білорусь до розміщення міжнародних спостерігачів на кордоні

Укрінформ
Україна закликає режим олександра лукашенка погодитися на розгортання місії міжнародних спостерігачів на українсько-білоруському кордоні для моніторингу безпекової ситуації.

Як передає Укрінформ, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні.

"З огляду на нестачу живої сили москва докладає всіх зусиль, щоб повністю втягнути у війну іншого свого спільника – мінськ. І якщо білорусь не має злих намірів, то чому б не погодитися з ініціативою розгортання прикордонної місії міжнародних спостерігачів, яку нещодавно запропонував Президент України? Час гри закінчився", - заявив він.

За словами українського посла, кремль продовжує не визнавати реальність вже програної війни і намагається мобілізувати ресурси своїх єдиних союзників – білорусі та ірану.

Очільник української місії в ОБСЄ наголосив, що іран зараз вже став співучасником злочину агресії рф проти України. "Лише за останній тиждень росія завдала ударів по містах України з допомогою понад сотні іранських безпілотників-камікадзе. Це робить Іран співучасником злочину агресії, воєнних злочинів і терористичних актів росії проти України", - заявив Цимбалюк.

Читайте також: білорусь несе відповідальність за війну нарівні з росією - президент Литви

При цьому він звернув увагу на те, що саме москва пообіцяла Тегерану в обмін на допомогу з безпілотниками: "Ми повинні запитати себе, що москва пообіцяла Тегерану? Як Тегеран використає свій досвід експлуатації безпілотників у цій війні високої інтенсивності? І які лазівки використовує Тегеран для розвитку своїх наступальних технологій?".

Як повідомляв Укрінформ, раніше Збройні Сили України оприлюднили звернення до населення та особового складу збройних сил республіки білорусь із закликом не втягуватися у брудну війну рф проти українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-