Штати продовжать міжнародну взаємодію для забезпечення України ППО – Пентагон

Штати продовжать міжнародну взаємодію для забезпечення України ППО – Пентагон

Укрінформ
Сполучені Штати можуть підтвердити іранське походження БПЛА, які росія застосовує проти України, та мають намір продовжити роботу із союзниками й партнерами для забезпечення ЗСУ необхідними засобами для оборони.

З такою заявою виступив у четвер під час брифінгу в Пентагоні речник оборонного відомства США генерал Пет Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми знаємо, що ці дрони мають походження з Ірану»,- відповів представник міноборони на прохання прокоментувати, чи мають США докази, які спростовували б заперечення Ірану і росії з цього приводу.

Райдер зауважив, що це підтверджують самі дрони та їхня конструкція, дані розвідки про підготовку та передачу БПЛА з Ірану в рф, а також присутність іранських військових у Криму для допомоги росіянам в освоєнні цих технологій.

Представник Пентагону також зауважив, що Сполучені Штати мають намір посилити міжнародну взаємодію на посилення оборонних можливостей України.

«Міністр (Остін – ред.) недавно спілкувався з главою українського Міноборони, він говорив з нашими союзниками й партнерами про те, що ми можемо зробити, щоби підтримати Україну у сферах, таких як протиповітряна оборона. Ми продовжимо це спілкування – не лише в плані ППО, але також інших систем, потрібних для ЗСУ – ближчими днями»,- зазначив генерал.

Читайте також: Пентагон: Іран тепер експортує терор і в Україну

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Білий дім офіційно звинуватив Іран у прямій співучасті в війні росії проти України, а також у вбивствах мирного населення та знищенні цивільної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-