Гербст: США дуже жорстко відреагують на застосування росією будь-якого виду ядерної зброї

Гербст: США дуже жорстко відреагують на застосування росією будь-якого виду ядерної зброї

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена діятиме дуже жорстко у відповідь на застосування росією ядерної зброї у війні проти України, незалежно від того, який вид ядерної зброї, тактичну чи стратегічну, використає москва.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час онлайн-дискусії в рамках Київського безпекового форуму сказав директор Центру Євразії Атлантичної ради, посол США в Україні в 2003-2006 роках Джон Гербст.

«Адміністрація (президента Байдена – ред.) не буде прискіпливо роздивлятися, які саме види і типи ядерної зброї може використати росія. Яку б ядерну зброю вони не використали, відповідь буде дуже потужною», – сказав Гербст.

За його словами, «це той самий меседж, який може вплинути на те, що путін не насмілиться використати ядерну зброю у війні проти України».

«Путін говорить про це як блеф», – додав Гербст.

Стосовно допомоги з боку Сполучених Штатів Україні, він вважає, що вона була адекватною, але на початку не настільки потужною, як мала би бути.

Читайте також: Подоляк розкритикував чергову заяву Маска щодо загрози ядерної війни

«Україна просила про постачання багатьох потужних систем, зокрема далекобійної артилерії, ще в березні і ми мали б їх поставити швидко та в необхідній кількості… Якби ми поставили цю зброю раніше, то наступ росіян на Донбасі провалився б», – сказав експосол.

«Політика США була адекватною. Вона могла б бути більш потужною, але ми знаємо, що росія могла би бути переможена навіть без тієї допомоги, що ми надаємо Україні. Своєю допомогою ми тільки прискорюємо кінець росії, і якби ми допомагали більше, це сталося б раніше», – сказав Гербст.

Як повідомлялося, раніше президент США Джо Байден висловив сумнів стосовно того, що путін наважиться застосувати ядерну зброю проти України.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що у поточній ситуації НАТО вважає ймовірність застосування росією ядерної зброї проти України низькою, але зберігає пильність та проводить уважний моніторинг за станом та готовністю російських ядерних сил, особливо під час ядерних навчань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-