Вас зроблять винними у всіх прорахунках: Резніков звернувся до російських військових

Вас зроблять винними у всіх прорахунках: Резніков звернувся до російських військових

Відео
Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков звернувся до російських військових із закликом проаналізувати факти та зрозуміти, що кремль обдурив і зрадив свою армію, посилаючи її на вірну смерть до України. Він висловив упевненість, що саме військові зараз можуть врятувати росію від трагедії, а армію - від ганьби.

Як повідомляє Укрінформ, про це Резніков заявив у своєму відеозверненні.

«Я звертаюся до солдатів і матросів, сержантів та старшин, мічманів, офіцерів, генералів і адміралів російської армії. Я не обмовився: саме російської армії. Насамперед мої слова адресовано офіцерам та командуванню. Тому що вам приймати рішення. Я не буду торкатися поточної ситуації на фронті. Ви її й так знаєте. Поговоримо про те, що буде далі», – зазначив міністр.

При цьому він зауважив, що як юрист звик оперувати фактами та говорити правду, і звернув увагу на вище військове керівництво української армії, яке героїчно захищає свою країну від однієї з найсильніших армій світу і яке перебуває разом зі своїми солдатами в окопах та на полі бою.

"А де ваш десант? Ви знаєте. Там само, де й ваша морська піхота – на цвинтарях у костромі, пскові, рязані, ульяновську, калінінграді, улан-Уде, тулі, новоросійську та інших містах. Ваші десантники зараз гинуть на правому березі Дніпра. Вони знають свою справу, але хтось у кремлі вирішив відправити їх на вірну смерть. Чому так відбувається? Все дуже просто - вас обдурили і зрадили. Вам обіцяли легку прогулянку, а відправили до пастки. Ви платите кров'ю за чиїсь фантазії та хибні цілі. Тепер вас не слухають. Тому що дослухатися до вас зараз - означає визнати помилки. А в москві не люблять правду. Їм простіше розповісти, як ви героїчно загинули у битві з вигаданими полчищами НАТО», – наголосив міністр.

Читайте також: Втікаючи на човні від мобілізації, двоє росіян допливли до Аляски

Резніков зазначив, що країни НАТО дійсно постачають Україні зброю, але б'ють росіян цією зброєю українські воїни.

Міністр оборони також звернув увагу, що Президент України Володимир Зеленський — зі своєю армією, він неодноразово бував на передовій та відвідував фронт.

«Наш Президент – зі своєю армією. А де ваш? Ви знаєте, що в Україні нікого не звільняєте. Ви знищуєте цілі міста, де зовсім нещодавно вас вважали добрими сусідами і розмовляли російською. А тепер посіяно ворожнечу на прийдешні покоління. Багато хто з вас вже зрозумів – вас відправили помирати не за гідну справу. Може, тому ваш ховається в бункері, а не тримає удар поруч з вами?» – зазначив міністр.

На думку Резникова, путін боїться прозріння і зневаги російських військових, а навіть їх справедливого гніву. Адже захисники Маріуполя, як й інші герої, виконують наказ керівництва України до кінця і стають героями, про яких країна опікуватиметься й після війни. Водночас російські військові увійдуть в історію як злодії, ґвалтівники та вбивці.

Читайте також: Оголошена «могилізація» призведе до зміни нинішнього режиму в рф – Резніков

«Ким ви будете після цієї війни для своїх дітей та онуків, коли вони дізнаються правду? Як увійдете в історію? Як ті, хто воював під одним прапором із зеками? Ви і залишитеся в пам'яті як злодії, ґвалтівники та вбивці. Я вам скажу, що буде далі: Тисячі російських хлопців загинуть. Ще більше залишиться без рук та ніг. Але їх зганьблять, а вас зроблять винними. І знову зрадять. Як уже зраджували не раз», – наголосив Резніков.

Міністр оборони додав, що «з людиною, яка поки що очолює росію, ніхто вже говорити не буде, про це чітко сказав Президент України». Водночас, на думку Резнікова, саме російських військових зроблять винними у всіх прорахунках цієї війни.

«Вони розуміють, що потрапили до пастки з війною. І зроблять усе, щоб списати на вас свої прорахунки. Свою крадіжку. Перекласти відповідальність. Після війни саме ви дивитиметеся в очі калікам, вдовам і сиротам ваших солдатів. Бо ніхто з Кремля до них не вийде. Вам доведеться жити поруч із тими, хто зараз натовпом біжить від мобілізації до Фінляндії, Грузії, Казахстану і навіть Монголії. І вони будуть впевнені, що вчинили правильно. Ви ж це усвідомлюєте, чи не так? Я не даватиму вам порад. Просто знайте, українцям не потрібна російська земля – нам достатньо власної. І ми повернемо її всю. Ми гарантуємо життя, безпеку та справедливість усім, хто відмовиться воювати негайно. І ми досягнемо трибуналу для тих, хто віддавав злочинні накази. Ви ще можете врятувати росію від трагедії, а російську армію - від приниження. Але час минає, не проґавте його», – звернувся Резніков до російських військових.

Читайте також: ЗСУ відбили атаки росіян біля десяти населених пунктів

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня президент росії володимир путін оголосив мобілізацію, після чого активісти та опозиціонери почали закликати влаштовувати акції протесту. Міністр оборони росії сергій шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації буде призвано 300 тис. резервістів.

30 вересня путін підписав документи про "приєднання" до складу рф маріонеткових утворень "днр", "лнр", а також захоплених російською армією територій Херсонської та Запорізької областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-