Зеленський нагородив 139 військових, ще трьом присвоїв звання Героя України

Зеленський нагородив 139 військових, ще трьом присвоїв звання Героя України

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 139 українських військовослужбовців, 30 з них - посмертно.

Як передає Укрінформ, відповідний указ №689/2022 опублікований на сайті глави держави.

Згідно з документом, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі захисники нагороджені орденами Богдана Хмельницького, Данила Галицького та “За мужність”, а також медалями “За військову службу Україні”, “За бездоганну службу”, “Захиснику Вітчизни” й “За врятоване життя”.

Також Президент присвоїв звання Героя України трьом українським захисникам.

Відповідний указ №690/2022 від 6 жовтня опублікований на сайті глави держави.

Так, за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” присвоєно старшому сержанту Дмитру Фінашину.

Крім того, посмертно звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка” присвоєно майору Вадиму Зеленюку та капітану Вадиму Маньку.

Читайте також: Стефанчук нагородив грамотами військових капеланів

Як повідомляв Укрінформ, за час від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну державними нагородами відзначені майже 30 тисяч українських захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-