Державними нагородами відзначені близько 30 тисяч воїнів – Зеленський

Державними нагородами відзначені близько 30 тисяч воїнів – Зеленський

Укрінформ
Майже 30 тисяч українських військовослужбовців відзначені державними нагородами за час від початку повномасштабного вторгнення росії до України.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський під час спілкування зі студентами і викладачами Гарвардського університету, повідомляє Укрінформ.

"Мільйони українців щодня проявляють безпрецедентне особисте лідерство. Вдумайтесь лише в одну цифру – 30 тисяч. Майже стільки українських воїнів уже відзначені державними нагородами за хоробрість за ці пів року", - сказав він.

Водночас глава держави підкреслив, що для України нині "народна війна", коли не лише військові, а мільйони людей стали на захист свободи і незалежності.

Читайте також: Президент вручив ордени «Золота Зірка» військовим та рідним загиблих Героїв України

"Це діти, які підтримують військових: збирають гроші на оборону, пишуть листи на фронт і навіть просто носять воду хлопцям на блокпостах. Це тисячі волонтерів. Це наші героїчні лікарі та медичні сестрички. Вони роблять операції під обстрілами, приймають пологи у бомбосховищах, допомагають тим, хто був скалічений російськими ударами", - підкреслив Президент.

Як повідомлялося, 24 лютого росія почала новий етап війни проти України, яку веде з 2014 року, - повномасштабне вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-