Президент доручив МЗС відреагувати на застосування росією іранських дронів-камікадзе

Президент доручив МЗС відреагувати на застосування росією іранських дронів-камікадзе

Укрінформ
Президент України доручив Міністерству закордонних справ відреагувати на факти використання російськими військами озброєння іранського виробництва.

Про це повідомив прессекретар Президента Сергій Никифоров у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Президент України доручив МЗС відреагувати на факти використання російськими військами озброєння іранського виробництва. На жаль, дані розвідки та повідомлення у ЗМІ остаточно підтвердилися на полі бою. Це - кроки Ірану проти суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, а також проти життя і здоров’я громадян України”, - зазначив Никифоров.

Читайте також: WSJ: Іранські безпілотники, передані рф, створюють нові небезпеки для ЗСУ

Він нагадав, що публічно керівництво Ірану неодноразово заявляло про свою нейтральність та готовність бути посередником у припиненні російської агресії проти України.

Як повідомляв Укрінформ, на півдні України російські війська активізували повітряні атаки із застосуванням іранських дронів-камікадзе типу "Шахід-136". Зокрема, раніше із застосуванням таких апаратів ворог укотре завдав удару по портовій інфраструктурі міста Очаків Миколаївської області. Один із двох дронів був збитий українськими підрозділами, інший влучив у портовий буксир.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-