Поведінка путіна свідчить лише про те, що його вторгнення зазнає краху - Трюдо

Поведінка путіна свідчить лише про те, що його вторгнення зазнає краху - Трюдо

Укрінформ
Наказ президента рф путіна про часткову військову мобілізацію та погрози застосувати ядерну зброю свідчать про крах вторгнення в Україну.

Про це прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо сказав журналістам у Нью-Йорку, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

"Канада засуджує безвідповідальну ескалацію війни путіним, його часткову військову мобілізацію, його ядерні погрози, а також поспішні референдуми Росії в спробі анексувати частини України є неприйнятними... Поведінка путіна свідчить лише про те, що його вторгнення зазнає краху", - переконаний він.

Читайте також: Зеленський – про переговори з рф: Ми не можемо погодитися на відкладену війну

Трюдо сказав, що наказ путіна про мобілізацію - це "крок до визнання того, у чому він не хотів зізнаватися росіянам... приклад того, що все йде не за його планом".

Також Трюдо сказав, що загрози ядерної зброї необхідно сприймати серйозно, а західні союзники повинні "дуже твердо протистояти" їм.

Читайте також: Боррель скликав зустріч міністрів країн ЄС для обговорення погроз путіна

Як повідомляв Укрінформ, президент росії путін сьогодні вранці виступив із заявою про підтримку «референдумів» про приєднання до росії на тимчасово захоплених територіях України та оголосив указ про часткову мобілізацію в росії з 21 вересня. Ця заява супроводжувалася неприкритим ядерним шантажем та погрозами застосувати ядерну зброю для «захисту територій росії», якими кремль хоче оголосити регіони України, захоплені російськими військами.

Про несприйняття та правову нікчемність таких російських «референдумів» вже заявили ЄС, НАТО та уряди провідних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-