Україна здивувала світ темпами наступу на Харківщині - бельгійські ЗМІ

Україна здивувала світ темпами наступу на Харківщині - бельгійські ЗМІ

Укрінформ
Україна, яка розпочала масований наступ на російські загарбницькі сили на північно-східному напрямку в Харківській області, здивувала світ масштабом наступу та його темпами.

Як повідомляє Укрінформ, про це сьогодні з посиланням на західних аналітиків пише бельгійське видання «The Brussels Times».

«Широко оголошені наміри наступу на Півдні були тактичною кампанією з метою відволікти увагу росії від реальної загрози у північно-східному регіону Харківської області. Блискавичний контрнаступ Збройних Сил України досяг дивовижного просування на північно-східній ділянці фронту, та дозволив повернути під контроль третину Харківської області, яка була під російською окупацією з 24 лютого», - йдеться у публікації.

Видання наводить дані з виступу Президента Володимира Зеленського, за якими понад 30 населених пунктів були звільнені Збройними Силами України у Харківському регіоні, хоча й на інших напрямках продовжуються наступальні операції із повернення окупованих територій.

Читайте також: Залужний: На Харківщині ЗСУ просуваються у трьох напрямках, до кордону з росією – 50 км

За даними Головнокомандувача Валерія Залужного, українські війська опанували контролем над понад 1000 квадратними кілометрами території України.

«Протягом минулих днів російська армія продемонструвала те, що вони вміють робити найкраще – показувати власну спину. Наприкінці, втеча є для них кращим вибором. Для окупантів немає миру в Україні, і ніколи не буде», - наводить видання вислів українського військового керівника.

Зазначається, що, за офіційними повідомленнями з України, розмір звільненої території нині зріс до 2 500 квадратних кілометрів. Це включає повернення стратегічно важливих міст Куп’янськ, Ізюм та Балаклія, опанування контролю над якими українськими військами порушує логістичні лінії загарбницьких російських сил.

Читайте також: ЗСУ звільнили селище Чкаловське на Харківщині

Водночас видання застерігає, що кремль намагається провести перегрупування власних сил, щоб повернути контроль над втраченими стратегічними об’єктами.

Як вже повідомлялося, Збройні Сили України протягом кількох дній проводять активні наступальні дії у на північно-східному напрямку, та продовжують послідовні зусилля із повернення територій на півдні країни, зокрема, у напрямку Херсона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-