Зеленський: Лише ті, хто абсолютно не знає правди історії, могли вирішити атакувати Україну

Зеленський: Лише ті, хто абсолютно не знає правди історії, могли вирішити атакувати Україну

Укрінформ
Лише ті, хто абсолютно не знає правди історії і абсолютно не відчуває її сенсу, могли ухвалити рішення атакувати Україну та її народ.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у своєму зверненні, передає Укрінформ.

«Лише ті, хто абсолютно не знає правди історії й абсолютно не відчуває її сенсу, могли ухвалити рішення атакувати нас. Після всього, що пройшов наш народ, після всього, чого ми навчилися за століття. Українці ніколи не віддадуть своєї незалежності. І не зламаються зсередини, як це бувало не раз. Не цього разу», - поінформував Зеленський.

Читайте також: Навіть росіяни визнають, що Україна переможе - Зеленський

При цьому він заявив, що з понеділка починається важливий символічний тиждень, а саме - тиждень, коли Україна вперше відзначить день української державності, - 28 липня.

І, за його словами, наша держава вперше відзначить це свято під час такої жорстокої повномасштабної війни, - на 6-му її місяці, після 8 років війни на Донбасі: «Але відзначимо попри все, бо українців не зламати».

На переконання Президента, це свято - День української державності - буде утверджувати зв'язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу, які жили до нас.

«Більше 1000 років - державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, і українському характеру. Наразі у багатьох подвигах наших воїнів, у мудрості наших людей у боях, навіть просто у розмовах звичайних українців про те, що відбувається, ми можемо побачити, почути і зрозуміти приклади таких же характерів, але сотні років тому. Можемо побачити приклади такої ж хоробрості, такого ж ставлення до життя, і найголовніше – ставлення до України й до ворога», - поінформував Глава Української держави.

Читайте також: Президент: Українці ніколи не віддадуть своєї незалежності й не зламаються зсередини

Зеленський також вважає, що наразі найголовнішим національним завданням, яке усі ми обов’язково виконаємо, є спільна праця на перемогу, і збереження єдності.

Він впевнений, що українці, які живуть у нашій державі наразі, зможуть зробити те, що не вдавалося зробити раніше попереднім поколінням.

«Це стосується і нашого захисту у цій війні за незалежність, і нашого руху в об’єднану Європу, до повноправного членства у ЄС, і нашої здатності стати однією з найбільш сучасних держав світу», - поінформував Зеленський.

При цьому, за його словами, наразі немає тих, хто у цьому сумнівався б, - є лише ті, хто сперечається, як цього досягнути. «Це буде. Це ознака віри в Україну – і не тільки нашої власної віри», - уточнив Зеленський.

Читайте також: Битва за Україну. День сто п’ятдесят перший

Як повідомлялося, 24 серпня 2021 року під час урочистостей з нагоди Дня незалежності Президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення зародження української державності у День хрещення Київської Русі-України, 28 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-