В Україні створили серйозну систему захисту від кібератак – Данілов

В Україні створили серйозну систему захисту від кібератак – Данілов

Укрінформ
Інформаційно-аналітична система СОТА є закритою системою, яка надійно захищена. Крім того, в Україні створена потужна система захисту від кібератак ворога.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив секретар РНБО України Олексій Данілов під час презентації нового модуля інформаційно-аналітичної системи СОТА для моніторингу постачання Україні озброєння від країн-партнерів.

«Ми маємо нашу систему захисту, вона одна з найкращих. У нас є контур «цілком таємно», є контур «таємно», є публічний контур - і він обмежений. Всі ці системи мають різне, скажімо так, географічне розташування. Що стосується взагалі кібератак на наші органи управління, а не тільки РНБО, то звичайно, російська федерація доволі потужна країна в цьому плані. Тут треба віддати належне, що це серйозний ворог саме в цьому сегменті військової компоненти, тому що «кібер» це вже доволі давно є війною», - зазначив Данілов.

Читайте також: Війна росії проти України супроводжується сплеском кібератак у світі — ЄС

Відповідаючи на питання чи мають доступ міжнародні партнери до системи СОТА, Данілов наголосив: «Система є абсолютно закритою. Ця система обслуговує вище політичне, військове керівництво нашої країни».

Він також відзначив, що наразі обговорюється питання щодо запрошення окремих військових амбасадорів для презентації системи, однак остаточне рішення щодо цього питання ще не ухвалене.

Секретар Радбезу також нагадав, що в Україні розпочалося створення кібервійськ, і відповідне рішення РНБО з цього питання було ухвалене, однак війна наразі завадила процесу. Водночас Данілов запевнив, що українські фахівці спільно з міжнародними партнерами надійно захищають кіберпростір України.

Читайте також: В Україні запустять три системи з контролю наданої зброї - Резніков

Як повідомляв Укрінформ, 14 травня 2021 року РНБО ухвалила Стратегію розвитку кібербезпеки на наступні п'ять років. Міністр оборони Олексій Резніков назвав створення кібервійськ одним із пріоритетів МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-