Білий дім обіцяє, що путіну не вдасться досягти жодних намічених цілей в Україні

Білий дім обіцяє, що путіну не вдасться досягти жодних намічених цілей в Україні

Укрінформ
Всі стратегічні плани путіна щодо війни в Україні були провалені, а кремль вочевидь не зможе досягти жодних інших намічених цілей - через мужній спротив українців та допомогу США й Заходу, яка тільки посилюватиметься.

Про це заявив під час брифінгу в понеділок у Білому домі радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«росія вже, по суті, провалила свої стратегічні цілі в Україні», - відзначив Салліван.

Читайте також: Україна рухається до переозброєння армії за стандартами НАТО - Офіс Президента

Він нагадав, як від початку путін не приховував своїх планів захопити Київ, знищити Україну як державу, стерти українську ідентичність та перетворити Україну на частину росії.

«Вони не досягли цього. Київ, вистояв, Харків вистояв, Одеса вистояла, великі міста України на більшій території країни перебувають в українських руках, їх мужньо та вміло захищають українські військові за підтримки Сполучених Штатів і союзників по НАТО, а також інших країн з усього світу», - зауважив радник президента США.

Читайте також: ЗРК NASAMS прикриває Вашингтон. А Дніпро, Одесу, Львів – прикриє?

Салліван підкреслив, що у путіна нічого не вийшло.

«Він і надалі не зможе досягти своїх кінцевих цілей завдяки стійкості українського народу»,- наголосив представник адміністрації США.

За його словами, хоча сили рф останнім часом і змогли «дюйм за дюймом» просунутися на окремих ділянках на сході України, ЗСУ змусили заплатити їх за це високу ціну. Так само росіяни платять і через санкції Заходу.

«Ми продовжимо працювати з українськими військовими й українським урядом над стратегією, яка зрештою досягне своїх цілей як на полі бою, так і за столом переговорів», - підкреслив Салліван.

Читайте також: Лідери G7 солідарні щодо обмеження ціни на російську нафту - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім відстоює послідовну позицію щодо рішучого протистояння російській агресії й підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-