Венедіктова та спецпредставник ЄС обговорили розслідування воєнних злочинів рф

Венедіктова та спецпредставник ЄС обговорили розслідування воєнних злочинів рф

Фото
Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова та спецпредставник Європейського Союзу з прав людини Еймон Гілмор обговорили роль Консультативної групи, створеної ЄС, США та Великобританією для розслідуванні воєнних злочинів російської федерації в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила у Фейсбуці.

Генеральний прокурор зазначила, що спецпредставник Євросоюзу вже побував на місцях вчинення воєнних злочинів в Ірпені, Бучі та поспілкувався з потерпілими. За словами Венедіктової, встановлення справедливості та притягнення до відповідальності винних у звірствах для України нині – стратегічне завдання всієї правоохоронної системи.

Венедіктова додала, що для правоохоронних органів надзвичайно важлива співпраця з європейськими партнерами в цьому питанні та активна взаємодія і координація зусиль із громадянським суспільством.

“Обговорили із Еймоном Гілмором роль Atrocity Crimes Advisory Group – Консультативної групи, створеної ЄС, США та Великобританії для Офісу Генпрокурора. Практична експертна допомога та робота разом із іноземними колегами “на землі” - запорука ефективності розслідувань воєнних злочинів та правосуддя на національному і на міжнародному рівні. Наш нинішній результат – 118 підозрюваних і вже 6 вироків, став можливий завдяки тому, що ми були не одні на юридичному фронті”, - повідомила Генпрокурор.

Окремо спецпредставник ЄС з прав людини привітав ратифікацію Україною Стамбульської конвенції.

Читайте також: Військових рф, які чинили звірства у Ягідному, судитимуть заочно - Венедіктова

За словами Венедіктової, Офіс генпрокурора завжди послідовно виступав за Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами. В умовах війни – це черговий крок, що свідчить про рішучу підтримку Україною актуального гасла цього документу: “Вільні від страху, вільні від насилля”.

Як повідомляв Укрінформ, із початку повномасштабного вторгнення росії в Україну станом на 17 червня правоохоронці зареєстрували 26767 воєних злочинів. З них: 17 тис. 313 - щодо порушення законів та звичаїв війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-