Понад пів тисячі дітей-сиріт з Донеччини загарбники утримують у Ростовській області

Понад пів тисячі дітей-сиріт з Донеччини загарбники утримують у Ростовській області

Укрінформ
Загарбники утримують 540 дітей-сиріт, вивезених з Донеччини, у російській Ростовській області в спортивно-оздоровчому комплексі «Ромашка».

Про це повідомив у Телеграмі радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

За його словами, із 540 утримуваних дітей 267 - з території Волновахи (включаючи район) та Маріуполя (включаючи район).

Андрющенко зазначив, що наразі дітей готують до спрощеної процедури надання громадянства росії за внесеними нещодавно змінами в російське законодавство.

«Найогидніше, якщо таке може бути, що цей процес курує безпосередньо уповноважена у справах дітей при президенті росії Марія Львова-Бєлова. Яка власне і була ініціатором «спрощення» надання громадянства дітям-сиротам України», - підкреслив радник мера.

Він додав, що «наші джерела з кола влади окупантів» повідомляють, що окупаційна влада отримала наказ звозити дітей-безпритульників з Маріуполя саме в цей табір.

«Хотілося б сподіватись на швидку реакцію міжнародної спільноти. Але…. Лють. Просто Лють», - наголосив Андрющенко.

Він опублікував знімок території комплексу «Ромашка» зі супутника та вказав точну адресу: 346845, Ростовська область, Некліновський район, с. Золота Коса, вул. Ломоносова, 20. (GPS координати: 47.142491503, 38.624298896).

Читайте також: Із Маріуполя загарбники вивозять дітей, які втратили або загубили батьків

Як повідомляв Укрінформ, з Маріуполя на територію рф вивезено понад 200 тисяч громадян України.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйноване обстрілами російських загарбників. Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тисяч мирних жителів. Нині там залишаються понад 100 тисяч жителів.

Під час евакуації з Маріуполя російські загарбники, проводячи так звану фільтрацію, почали допитувати дітей. Тих маріупольців, які не проходять фільтрацію, доправляють у колонію в Оленівці на Донеччині або у в’язницю «Ізоляція» в Донецьк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-