Зеленський обговорив з президенткою Бундестагу оборонну підтримку України

Зеленський обговорив з президенткою Бундестагу оборонну підтримку України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив з президенткою Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина Бербель Бас питання оборонної підтримки України та санкції проти росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави Української держави.

«Сторони обговорили насамперед подальше оборонне сприяння Україні з боку Німеччини, а також посилення санкцій проти російського агресора», - йдеться в повідомленні.

Зеленський подякував Німеччині за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та відзначив ухвалення Бундестагом резолюції із закликом до німецького уряду розширити й пришвидшити надання Україні важкого озброєння.

Читайте також: Війна рф проти України стане «кінцем часів путіна» - німецький політик

Також Президент наголосив, що Україна очікує від Німеччини сильного та впевненого лідерства у допомозі нашій країні в боротьбі з російським агресором.

За даними ОП, окрему увагу було приділено руху Української держави до членства в Європейському Союзі. Зеленський висловив переконання у підтримці офіційним Берліном надання Україні статусу кандидата.

Читайте також: Україна цінує візит глави Бундестагу саме в День пам'яті та примирення – Зеленський

Крім того, глава держави висловив подяку Німеччині за фінансову підтримку та закликав відіграти провідну роль у відбудові зруйнованих російською армією українських територій.

Зі свого боку, Бас подякувала Зеленському за зустріч. Вона зазначила, що для неї дуже важливо саме 8 травня бути в Україні та мати можливість вшанувати пам’ять жертв Другої світової війни.

Як повідомляв Укрінформ, президентка німецького Бундестагу Бербель Бас 8 травня прибула до Києва. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч із нею, під час якою обговорив низку важливих питань.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-