Президент: рф воює з українськими дітьми, гуртожитками та гімназіями

Президент: рф воює з українськими дітьми, гуртожитками та гімназіями

Укрінформ
росія воює з українськими дітьми, гуртожитками та гімназіями.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у відеозвернені, передає Укрінформ.

"Двісті двадцять українських дітей убиті російською армією за час із 24 лютого. І це ми ще знаємо не про всіх, бо не маємо доступу до тимчасово окупованих районів нашої держави. 1570 закладів освіти зруйновані або пошкоджені внаслідок обстрілів. Це трохи більше ніж за 2 місяці!" - наголосив Зеленський.

Читайте також: В Одесі серед загиблих від ракетного удару є дитина

За його словами, російські війська сьогодні завдали ракетного удару по Одесі: зруйнували гуртожиток, вбили хлопчика 14 років, поранили дівчину 17 років. "Що це взагалі? Для чого? Чим російській державі загрожували ці діти? І гуртожиток? А ось так вони воюють», - обурився Президент.

Він додав, що у Лисичанську внаслідок обстрілу згоріла будівля гімназії, якій було понад 100 років. Вона витримала дві світові війни, але появилася «загрозою» для росії.

Читайте також: Обстріли Харківщини: за добу росіяни вбили трьох людей, вісьмох – поранили

Як повідомляв Укрінформ, 2 травня в Одесі внаслідок ворожого ракетного удару пошкоджено об'єкти міської інфраструктури, зокрема релігійну споруду. Є загиблі та поранені.

У Лисичанську Луганської області внаслідок обстрілів ущент згоріла будівля гімназії, яка є входить до ансамблю Бельгійської архітектурної спадщини міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-