Штати передали України 80% гаубиць М777 – Пентагон

Штати передали України 80% гаубиць М777 – Пентагон

Укрінформ
Сполучені Штати забезпечили поставку в Україну 80% американських гаубиць калібру 155 мм з кількості, призначеної в якості оборонної допомоги Україні.

Про це повідомив у понеділок під час телефонного брифінгу високопоставлений чиновник оборонного відомства США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я можу підтвердити, що 80% гаубиць М777 передані українським військовим», - зауважив представник Пентагону.

Читайте також: Постачання сучасної артилерії в Україну змінить характер війни - WP

Він уточнив, що загалом для відправки в Україну були підготовлені 90 гаубиць. «Тож більше 70-ти з них вже передані»,- зауважив чиновник.

Крім того, представник Пентагону повідомив, що загалом США передали Україні понад 5 тисяч протитанкових ракет Javelin з моменту вторгнення, безпілотну систему Phienix Ghost та іншу допомогу. Також ЗСУ отримали «майже всі» контрартилерійські радари, які також призначалися для підтримки Україні.

Читайте також: Австралія відправить в Україну гаубиці та боєприпаси

Як повідомляв Укрінформ, в останніх двох пакетах оборонної допомоги США виділили спочатку 18, а потім 72 гаубиці М777, а також сотні тисяч боєприпасів до них. За оцінками західних експертів, артилерійські системи західних зразків здатні змінити хід війни на користь України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-