ЗСУ знають про потужності військ рф у Придністров'ї та не бояться їх - Зеленський

ЗСУ знають про потужності військ рф у Придністров'ї та не бояться їх - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що Збройним Силам України відомо про потужність російських військ на території тимчасово окупованої частини Молдови - Придністров’ї та вони їх не бояться.

Про це він сказав на спільному брифінгу з генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ) Рафаелем Маріано Гроссі за результатами зустрічі в Києві, відео якого оприлюднено в Телеграмі Глави української держави, повідомляє Укрінформ.

“Що стосується тих чи інших російських військ, які постійно присутні на території тимчасово окупованої частини Молдови, а саме - на Придністров’ї багато-багато років, ми знаємо, що вони в постійній готовності, чекають того чи іншого наказу, але ми розуміємо їх потужність і українські збройні сили до них готові і їх не бояться”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Пентагон відстежує ситуацію у Придністров’ї – Остін

Також він відреагував на заяви Президента Молдови Маї Санду щодо вибухів у Придністров'ї та спроби ескалації, відповідаючи на запитання журналіста.

“Хочу вам сказати, що те, що сьогодні заявила Президент Молдови Мая Санду, я повністю з нею погоджуюся. У нас однакова думка з цієї ситуації. Так само я детально все це обговорював сьогодні з прем’єр-міністром Румунії та з його делегацією, які були у нас на зустрічі. Ми бачимо чітко деякі речі офіційні, деякі неофіційні. Обмінюємося тими чи іншими даними. Ми чітко розуміємо, що це один із кроків російської федерації, працюють там спецслужби, це вже не просто про Fake News, зрозуміло для чого - для дійсно дестабілізації ситуації в регіоні, для загроз Молдови - вони їм показують, що якщо Молдова буде підтримувати Україну, будуть такі чи інші кроки”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Санду: У спробах ескалації задіяні сили Придністровського регіону

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Придністровському регіоні повідомили про вибухи на радіотелецентрі біля селища Маяк. Напередодні у будівлі міністерства державної безпеки самопроголошеного Придністров'я у Тирасполі сталася серія вибухів, жертв немає.

Головне управління розвідки Міноборони України заявило, що вибухи у Тирасполі – це спланована провокація російських спецслужб.

Читайте також: У Придністров’ї війська рф переведені у повну бойову готовність

Президент Молдови Мая Санду заявила, що вибухи у Придністров'ї та спроби ескалації пов'язані із силами всередині невизнаного регіону.

Так званий голова Придністров'я Вадим Красносельський заявив, що було зафіксовано три "терористичні атаки" - постраждали будівля "МДБ" у Тирасполі, військова частина в районі села Паркани та вежі радіотелецентру поблизу селища Маяк.

Читайте також: Красносельський заявляє про «нейтралітет» Придністров'я

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що Київ рішуче засуджує спроби втягнути Придністровський регіон Молдови у повномасштабну війну росії проти України та закликає до негайної деескалації напруженості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-