Санду: У спробах ескалації задіяні сили Придністровського регіону

Санду: У спробах ескалації задіяні сили Придністровського регіону

Укрінформ
Президент Молдови Майя Санду заявила, що вибухи у Придністров'ї та спроби ескалації пов'язані із силами всередині невизнаного регіону.

Про це вона сказала на брифінгу за підсумками засідання Вищої ради безпеки, передає Укрінформ із посиланням на Newsmaker.

"За наявною зараз інформацією, у спробах ескалації ситуації в Придністровському регіоні задіяно сили Придністровського регіону. Це сили, що виступають за війну, вони зацікавлені у дестабілізації ситуації", - зазначила Санду.

Читайте також: росія готує для Придністров’я білоруський сценарій – для втягування у війну

Президентка додала, що молдавська влада продовжує збирати та вивчати інформацію.

Вона також заявила, що Кишинів має інформацію про вибух на тираспольському аеродромі, проте його причина наразі невідома.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Придністровському регіоні повідомили про вибухи на радіотелецентрі біля селища Маяк.

Читайте також: По всьому кордону Придністров'я з Молдовою - черги з автомобілів

Напередодні у будівлі міністерства державної безпеки самопроголошеного Придністров'я у Тирасполі сталася серія вибухів, жертв немає.

Головне управління розвідки Міноборони України заявило, що вибухи у Тирасполі – це спланована провокація російських спецслужб.

Так званий голова Придністров'я Вадим Красносельський заявив, що було зафіксовано три "терористичні атаки" - постраждали будівля "МДБ" у Тирасполі, військова частина в районі села Паркани та вежі радіотелецентру поблизу селища Маяк.

Читайте також: рф намагається дестабілізувати «ПМР» і натякає Молдові, щоб чекала «гостей» - Подоляк

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що Київ рішуче засуджує спроби втягнути Придністровський регіон Молдови у повномасштабну війну росії проти України та закликає до негайної деескалації напруженості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-