Ракетні удари по півдню можуть бути намірами рф штурмувати українську Бессарабію

Ракетні удари по півдню можуть бути намірами рф штурмувати українську Бессарабію

Укрінформ
Ракетні удари по півдню України можуть свідчити про наміри російської федерації додати до напрямків наступу регіон української Бессарабії.

Про це радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович заявив під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Арестович поінформував, що впродовж доби воєнно-політична обстановка навколо України дещо змінилася. За його словами, головний напрямок змін –російська терористична активність на території невизнаної «Придністровської Молдавської Республіки». Радник керівника ОП констатував, що вище представництво російської влади заявляє про необхідність окупувати Молдову.

Читайте також: Санду: У спробах ескалації задіяні сили Придністровського регіону

«Сьогоднішні удари крилатими ракетами по нашому південному регіону можуть свідчити про наміри російської федерації додати до всіх напрямків наступу ще й регіон української Бессарабії», - вважає Арестович.

Він запевнив, що воєнно-політичне керівництво України розуміє загрозу та перебуває на постійному зв’язку з владою Молдови.

Читайте також: рф намагається дестабілізувати «ПМР» і натякає Молдові, щоб чекала «гостей» - Подоляк

«Ми знаємо, що з цим робити. А росіянам, російському керівництву можемо передати, що додавання ще одного військового напрямку просто прискорить вашу військову поразку тут і політичну поразку в світі», - додав радник керівника ОП.

На підтвердження своїх слів про неминучість російської поразки він розповів про зустріч міністрів оборони 40 країн світу на Базі Повітряних сил США Рамштайн, яка відбувається сьогодні. Арестович уточнив, що на цій зустрічі присутній міністр оборони України Олексій Резніков.

Читайте також: По всьому кордону Придністров'я з Молдовою - черги з автомобілів

«Головуючий на цій зустрічі міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що він переверне небо і землю, але надасть Україні зброю. А надання зброї Україні означає звільнення України від російських загарбників військовим шляхом», - зауважив радник керівника ОП.

Як повідомлялося, у Тирасполі 25 квітня близько 17:45 прогриміла серія вибухів. Вони відбулись у приміщенні, де розташовані офіси місцевого "міністерства державної безпеки" та філіалу російської "федеральної служби безпеки" в ПМР.

Читайте також: Молдова відреагувала на вибухи у Тирасполі: їхня ціль - привід для загострення у регіоні

Головне управління розвідки Міноборони України заявило, що в ПМР – це спланована провокація російських спецслужб.

26 квітня російські війська завдали ракетний удар по Одещині. Є ураження моста через Дністровський лиман. З міркувань безпеки рух мостом перекрито.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-