Обстріли на сході: росіяни знищили й пошкодили десятки будинків, аптеку, гімназію та АЗС

Обстріли на сході: росіяни знищили й пошкодили десятки будинків, аптеку, гімназію та АЗС

Фото
Укрінформ
Упродовж минулої доби, 22 квітня, обстрілів російських загарбників зазнали багато населених пунктів на сході України.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Операції об'єднаних сил у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Ворожі авіаційні удари та артилерійські обстріли спричинили руйнування і пошкодження близько 35-ти багатоповерхових і приватних житлових будинків в Олександрівці, Красногорівці, Привіллі, Дружківці, Нью-Йорку, Авдіївці, Лимані, Рубіжному, Попасній", - йдеться в повідомленні.

Російські війська нищать соціальну інфраструктуру. Серед будівель, які зазнали варварських обстрілів: гімназія, дитячий табір та селищна рада (Привілля), сільгосппідприємство (і його техніка), прокуратура, банк та аптека (Олександрівка), сільськогосподарський склад (Прелесне), райдержадміністрація (Добропілля), автозаправна станція (Дружківка), магазин (Нью-Йорк).

Від обстрілів загарбників за добу зруйновані й пошкоджені близько 35 житлових будинків / Фото: Операція об'єднаних сил

Вогнепальних і мінно-вибухових поранень зазнали 6 мирних жителів у Добропіллі, Богоявленці, Лимані.

Читайте також: ​​росіяни зі своєї території знову обстріляли прикордонників на Чернігівщині

Загалом, були обстріляні такі населені пункти: Маріуполь, Лиман, Слов’янськ, Авдіївка, Добропілля, Дружківка, Новгородське, Нью-Йорк, Олександрівка, Богатир, Черкаське, Привілля, Богоявленка (Донецька обл.), Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Попасна, Рубіжне (Луганська обл.).

Протягом минулої доби підрозділами ДСНС, які входять до угруповання Об’єднаних сил, здійснено 19 виїздів для надання допомоги населенню і ліквідації наслідків бойових дій. Надзвичайники Донеччини і Луганщини загасили 4 пожежі, що виникли внаслідок обстрілів.

Читайте також: На Донеччині через безпекову ситуацію всенощних великодніх богослужінь не буде

Піротехнічні розрахунки ДСНС виявили 7 вибухонебезпечних предметів, включаючи протипіхотні міни, у Покровському і Бахмутському районах Донеччини та в місті Сєвєродонецьку.

Рятувальники надали допомогу населенню в 15 локаціях. Здійснювали підвезення гуманітарних вантажів, технічної та питної води.

Протягом доби проведена евакуація 169 осіб (24 дитини) із Лиману, Вугледара, Лисичанська, Попасної.

Під час виконання обов’язків загинуло 5 співробітників ДСНС, ще 19 травмовано.

Читайте також: На Луганщині війська рф атакують - через обстріли в населених пунктах зруйновані всі комунікації

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів спрямував 1 млрд грн на першочергове відновлення інфраструктури у визволених містах і селах.

За попередніми даними Мінрегіону, російські війська знищили в Україні близько 6800 житлових будинків. Вже розпочався процес обстеження зруйнованих і пошкоджених унаслідок збройної агресії росії будівель і споруд, аби визначити, чи можлива їх подальша експлуатація, відновлювальні роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-