ЄС залучить понад 50 радників для розслідування воєнних злочинів в Україні

ЄС залучить понад 50 радників для розслідування воєнних злочинів в Україні

Укрінформ
Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) в Україні додатково залучить 54 міжнародних радників для розслідування воєнних злочинів.

Про це за результатами зустрічі начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького і голови КМЄС в Україні Антті Хартікайнена повідомила пресслужба ОВА, передає Укрінформ.

«Тиждень тому для нас ухвалили новий мандат нашої місії, в межах якого ми плануємо залучати додаткових міжнародних 54 радників, які допомагатимуть нам у цих питаннях (роботі з розслідування воєнних злочинів в Україні. - ред.)", – зазначив Хартікайнен.

Читайте також: Історія не забуде воєнних злочинів: президент Євроради приїхав у Бородянку

За його словами, місія планує активізувати діяльність, починаючи зі Львова, а також розглядає питання щодо повернення до Києва. Залишається актуальною і тема щодо діалогу з питань громадської безпеки, тобто взаємодія між правоохоронними органами, громадянами та обласною, місцевими адміністраціями, наголосив голова КМЄС.

Консультативну місію ЄС в Україні створили у грудні 2014 року. Тоді з Європи до України прибули міжнародні експерти, готові надавати консультації, з-поміж іншого, з питань безпеки, діяльності поліції, органів судочинства, прокуратури, а також протидії корупції та забезпечення прав людини.

Читайте також: У магістральній справі щодо вторгнення рф в Україну - вже 585 підозрюваних

Як повідомлялося, Міжнародний кримінальний суд за зверненням 42 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів внаслідок вторгнення рф в Україну.

Також відповідно до міжнародного кримінального кодексу, прокуратура тієї чи іншої держави може розслідувати воєнні злочини та злочини проти людяності у всьому світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-