Війська рф відповідатимуть за убивства, зґвалтування та грабунки – Арестович

Війська рф відповідатимуть за убивства, зґвалтування та грабунки – Арестович

Відео
Укрінформ
Війська російської федерації обов’язково відповідатимуть за убивства мирних людей та Київщині, зґвалтування та грабунки.

На цьому радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович наголосив на брифінгу у неділю, передає кореспондент Укрінформу.

«Закликаю пам'ятати про все це і хочу вас запевнити, що жодний злочин не залишиться безкарним... Світ має жахнутися того, що відбулося у Бучі, Ірпені та Гостомелі і, на жаль, я думаю, що в інших містах України картина не краща. Але Збройні сили України, інші спеціальні сили оборони зроблять все, щоб знайти та покарати злочинців», - сказав Арестович.

За його словами, світ має звернути увагу на всі ці численні воєнні злочини, злочини проти людства, які були скоєні російськими військами у Бучі, Ірпені та Гостомелі.

«Ці міста , які звільнені, являють собою картинку із фільмів жахів. Постапокаліптичних. Серед вже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, вбиті діти, вбиті літні люди, вбиті чоловіки. У багатьох з них зв'язані руки, є сліди катувань та вбиті вони пострілами у потилицю», - сказав радник керівника ОПУ.

Він додав, що росіяни грабували людей та їхні домівки, намагаючись забрати золото, коштовні речі, килими, пральні машини та інше.

«Це, безумовно, все буде враховано і прокуратурою України, і правоохоронними органами, і міжнародними кримінальним судами», - сказав Арестович.

Як повідомляв Укрінформ, українські захисники звільнили від російських загарбників Київську область.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-