Українці підтримують план Польщі, Словенії та Чехії для припинення війни - Єрмак

Українці підтримують план Польщі, Словенії та Чехії для припинення війни - Єрмак

Укрінформ
Українці підтримують запропонований Польщею, Словенією та Чехією план з 10 пунктів щодо припинення війни росії проти України.

Про це сказав керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Польща разом зі Словенією та Чехією підготували план дій з 10 пунктів, які ЄС має виконати, якщо він дійсно хоче припинити війну. Аж до припинення видачі віз для всіх громадян рф, повного відключення системи SWIFT та блокади транспортного сполучення. Українці повністю підтримують цей план", - сказав Єрмак.

Він наголосив, що Україна закликає ЄС запровадити ці санкції. "Чим швидше світ скоротить економічний потенціал росії, тим менше в неї буде резервів для продовження цієї кривавої війни", - зазначив Єрмак.

Дуже важливо, що Німеччина відкинула вимогу рф платити за російський газ в рублях, додав Єрмак. Аналогічно мають діяти інші країни Європи. Також керівник Офісу Президента наголосив на необхідності нафтового ембарго і якомога швидше.

24 лютого 2022 року путінська росія розпочала новий етап війни проти України, здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, її Збройні сили та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Європейський Союз та низка інших країн, зокрема США, Канада, Австралія, Велика Британія, запровадили проти росії санкції через війну в Україні. Багато компаній оголосили про припинення роботи у рф та вихід із проєктів з російськими партнерами.

Польща разом зі Словенією та Чехією підготували план дій з 10 пунктів, які ЄС має виконати, якщо він дійсно хоче припинити війну. Серед запропонованих заходів - потрібно відключити всі російські банки від міжнародної платіжної системи SWIFT, запровадити єдину політику надання притулку для російських солдатів, які відмовляються служити злочинному режиму у москві, повністю зупинити російську пропаганду в Європі, заблокувати російські кораблі в європейських портах, ввести таку ж блокаду автомобільного транспорту в росію та з росії, призупинити видачу віз усім громадянам росії, які хочуть в'їхати до ЄС та інші.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-