Премʼєри Польщі, Чехії та Словенії запевнили Україну у підтримці

Премʼєри Польщі, Чехії та Словенії запевнили Україну у підтримці

Укрінформ
Польща, Чехія, Словенія надаватимуть усебічну допомогу Україні, яка зараз бореться не лише за себе, а й за всю Європу.

Про це заявили премʼєр-міністри цих країн на брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми будемо допомагати всім, чим зможемо. Допомагатимемо біженцям... Будемо сподіватися, що Україна отримає якнайшвидше статус кандидата в Євросоюз», - зазначив глава польського уряду Матеуш Моравецький.

Він також зауважив, що Польща надаватиме озброєння для захисту України, «тому що ми бачимо, що ви боретеся не лише за свою країну, за своє життя і свободу, а й за нас».

Очільник уряду Словенії Янез Янша також наголосив, що його країна буде підтримувати Україну зброєю, надаватиме допомогу біженцям. За його словами, українці зараз борються не лише за рідну країну, а за всю Європу, за фундаментальні цінності: свободу, демократію, право кожного вільно обирати своїх друзів та альянси.

«Ми хотіли б послати чіткий сигнал, що Україна якомога швидше має отримати статус кандидата в ЄС, і щоб цей сигнал не тільки ЄС сприйняли, а й той, хто напав на Україну», - підкреслив премʼєр-міністр Словенії.

Зі свого боку премʼєр-міністр Чехії Петр Фіала заявив: «Цього вечора в Києві ми бачили, як ви боретеся за свою свободу, за Україну, але ви також боретеся за Європу. Ми хочемо сказати, що основна мета і месидж цієї місії – сказати, що ви не самі, ми з вами. Дякуємо вам».

Як повідомлялося, до України 15 березня прибули прем'єр-міністри Польщі, Чехії та Словенії. Це перший візит міжнародних гостей такого рівня до Києва після початку збройної агресії росії проти України.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-