Міноборони: Кінцева мета рф - повний контроль над Україною, а не окремі регіони

Міноборони: Кінцева мета рф - повний контроль над Україною, а не окремі регіони

Укрінформ
Російську федерацію цікавить не захоплення окремих регіонів, а повний контроль над Україною.

Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр під час телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми з початку гарячої фази, 24 лютого, говорили, що кінцева мета російського федерації - повний контроль над Україною, не коректно говорити, що це той чи інший регіон. Це все шлях до повного контролю. Ми повинні бути свідомі цього та розуміти, адекватно оцінювати саме цю загрозу. І стояти до останнього не за якийсь конкретний регіон, а розуміти, що кожна точка на нашій мапі – це насправді шлях до контролю всієї України», - сказала Маляр.

За її словами, нині можна однозначно сказати, що Збройні сили України та нація міцні, як ніколи. Пускати ворога сюди або здавати свою територію ніхто не збирається.

«Скільки часу на це піде, це прогнозувати складно. Ми повинні набратися терпіння, набратися сил і наші люди мусять бути потужним тилом нашої армії. Зараз ми тільки разом маємо діяти і ми точно переможемо», - додала заступниці глави МОУ.

Маляр також прокоментувала ситуацію щодо формування територіальної оборони.

«Коли почалася війна та була оголошена мобілізація, була велика кількість людей і на цей момент не була сформована остаточно територіальна оборона. Тому що за планами, у мирний час мала б бути сформована до кінця травня. Але ми змушені були за декілька днів розгортати штаб воєнного часу. Велика кількість людей була організована у тероборону, і звісно, потреби, які є, перевищили у перші дні можливості. Тому все, що стосується зброї, амуніції, повірте, цим забезпечення займаються і це все буде реалізоване», - зазначила вона.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-