Українці не самі у битві з агресором - Зеленський

Українці не самі у битві з агресором - Зеленський

Укрінформ
У битві російськими агресорами Україна має щирих друзів і добрих партнерів.

Як передає Укрінформ, про це у відеозверненні сказав Президент Володимир Зеленський.

Глава держави нагадав, що, виступаючи у п’ятницю в польському парламенті, він приділив багато уваги тому, як важливо не залишатися наодинці в сучасному світі та захищати спільні цінності. Та як наслідок – відчувати, що кордони між націями стираються. “Щоб люди були ближчими. Так, як у нас із польськими братами й сестрами. Так, як у нас із усіма нашими щирими партнерами. Бо хто має друзів, той може все”, - йдеться у зверненні.

Президент також розповів про переговори з президентом США Байденом: “Обговорили, як іще ми можемо тиснути на росію заради припинення цієї війни та встановлення миру. Росія буде позбавлена можливості нормально торгувати з країнами “Великої сімки”. Що менше доларів заробить російський бізнес і що менше податків отримає російська держава, то менше можливостей буде у російських військових, щоб убивати наших людей”.

Зеленський нагадав, що з російського ринку вже йдуть провідні міжнародні компанії. Влада росії поставила свою країну за межі глобального світу, почавши війну проти нашої країни.

“Це самозакриття. Самоприниження. Та саморуйнація. У московських обмінниках курс долара вже сягав навіть і 200 рублів. Але ж це тільки початок. Початок дії міжнародних санкцій. Черговий крок – заборона США взагалі заводити долари в росію. А отже, буде дефіцит валюти. А отже, курс скакатиме ще більше. А отже, зростатимуть ціни. А отже, кожен громадянин росії відчує, що відсутність миру – це загроза йому особисто”, - переконаний глава Української держави.

При цьому він припустив, що через зусилля кремлівських пропагандистів більшість росіян ще не розуміє, що на них чекає. Але влада рф це добре розуміє. Звідси - намагання закрити усі вільні джерела інформації, навіть Instagram та Facebook.

Зеленський порадив тим росіянам, котрі спроможні думати, вчитися протистояти репресіям, які влада держави-агресора планує лише посилювати.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Джо Байден заявив про додаткові кроки з боку Сполучених Штатів, країн G7 та ЄС щодо покарання росії за агресію, а також притягнення її до більшої відповідальності. Це включає позбавлення росії статусу "найбільшого сприяння" у міжнародній торгівлі; розширення заборони для важливих статей російського імпорту; введення додаткових санкцій проти російських олігархів і корупціонерів. Крім того, західні країни запровадили обмеження для використання цифрових активів росією, аби вона не мала можливості обходити санкції США й інших країн Заходу.

Фото: Верховна Рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-