Під вогонь агресорів потрапили кілька дипломатичних установ - Україна в ОБСЄ

Під вогонь агресорів потрапили кілька дипломатичних установ - Україна в ОБСЄ

Укрінформ
З початку війни російські війська обстріляли будівлю генконсульства Греції та офіс Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Маріуполі, а також почесні консульства Словенії, Азербайджану та Албанії в Харкові.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк на засіданні Постійної ради ОБСЄ.

"Схоже, росія також хоче "звільнити" Україну і від дипломатичних місій. Лише впродовж кількох днів унаслідок ракетних та авіаударів російських військ пошкоджено будівлю генерального консульства Греції та офіс Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Маріуполі. Також було зруйновано почесні консульства Словенії, Азербайджану та Албанії в Харкові", - повідомив Цимбалюк.

У своєму виступі український посол також звернув увагу країн-учасниць ОБСЄ на вчинені росією акти ядерного тероризму та захоплення українських АЕС. "Пошкоджено єдину електромережу, яка живить Чорнобильську АЕС та всі її ядерні об’єкти. Ситуація стає надзвичайно небезпечною. Варварська війна путіна ставить під загрозу всю Європу. Його треба зупинити!" - наголосив дипломат.

Очільник української місії в ОБСЄ також вказав на те, що рф зараз загнала сама себе у пастку і має вигадувати все нові й нові виправдання для продовження агресивної війни проти України. За його словами, ці виправдання - не для міжнародної спільноти, якій усе зрозуміло, а для російського населення, і "заради виживання кремлівського режиму". "Боюся, що через кілька днів росія буде готова навіть сказати, що саме Україна розпочала війну", - додав Цимбалюк.

"Щоб вижити, росії просто потрібно припинити її війну, вивести війська, відновити територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах, включаючи Крим, і, звісно, взяти на себе відповідальність за всі злочини, скоєні проти українського народу, а також забезпечити гарантії неповторення агресії", - заявив український посол.

Як повідомляв Укрінформ, Українська делегація в ОБСЄ поінформувала країни-учасниці про варварський авіаобстріл російськими військами пологового будинку та дитячої лікарні у Маріуполі та цинічні спроби кремлівської пропаганди приховати цей злочин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-