Прокурори з Гааги збирають свідчення про злочини рф серед українських біженців у Польщі – Дуда

Прокурори з Гааги збирають свідчення про злочини рф серед українських біженців у Польщі – Дуда

Укрінформ
Група прокурорів з Міжнародного кримінального суду у Гаазі вже перебуває у Польщі і збирає серед біженців з України свідчення про злочини росіян в Україні.

На цьому під час спільної пресконференції у Варшаві з віцепрезидентом США Камілою Гарріс наголосив президент Польщі Анджей Дуда, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Для нас очевидною є справа, що росіяни в Україні вчиняють воєнні злочини», - заявив Дуда.

Він висловив сподівання, що для Міжнародного суду в Гаазі в майбутньому також «очевидним буде питання, хто за цим стоїть».

Дуда повідомив, що до Польщі вже прибула група прокурорів з Міжнародного кримінального суду у Гаазі, які вивчають це питання, Польща надає їм усе необхідне для здійснення ними важливої роботи.

Президент РП зазначив, що до Польщі прибувають біженці з України, люди, які були свідками нищення їхніх будинків, вбивств сусідів, бомбардування лікарень, здійснення пострілів у бік цивільних людей, дітей. Він підкреслив, що докази цих злочинів росіян є у смартфонах біженців.

«Є дуже багато доказів, зокрема у формі відеозаписів. Це все збирається. Ця праця вже триває і я вірю, що її результатом буде висунення обвинувальних актів. Я вірю, що це призведе до засудження воєнних злочинців цієї війни в Україні в результаті бандитського нападу росії», - заявив Дуда.

Своєю чергою Гарріс підкреслила, що США також підтримують й усіляко сприятимуть міжнародному слідству щодо злочинів рф.

Як повідомлялося, кількість біженців з України перевищила 2 мільйони.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: PAP/Radek Pietruszka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-