Резніков подякував міністру оборони Німеччини за лікування поранених та військові шпиталі

Резніков подякував міністру оборони Німеччини за лікування поранених та військові шпиталі

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков обговорив з Федеральним міністром оборони Федеративної Республіки Німеччина Крістін Ламбрехт питання поточної безпекової ситуації в регіоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Міністр оборони України детально поінформував німецьку колегу щодо загроз, які існують як для України, так і для країн Європи, а також про заходи, що проводяться керівництвом держави з метою зниження рівня військової напруги. Сторони погодились, що врегулювання нинішньої ситуації та недопущення її ескалації можливо виключно з використанням дипломатичних інструментів», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що міністри оборони обговорили також питання подальшого поглиблення двостороннього співробітництва, зокрема Резніков подякував за допомогу з боку ФРН у розвитку спроможностей медичної служби ЗСУ за напрямом переоснащення військових шпиталів, а також здійснення лікування тяжкопоранених військовослужбовців у медичних закладах Бундесверу. Міністр оборони запросив німецьку колегу здійснити візит в Україну найближчим часом.

Читайте також: Зеленський і Резніков подякували Канаді за рішення надати фінансову і військову допомогу

Федеральний міністр оборони ФРН підтвердила цілковиту підтримку територіальної цілісності та незалежності України й висловила готовність німецької сторони продовжити подальшу взаємовигідну співпрацю з усіх питань, що становлять взаємний інтерес.

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого Олексій Резніков в ефірі «Свободи слова» на ICTV повідомив, що у ході онлайн-розмови з міністром оборони ФРН Крістіне Ламбрехт обговорив перспективу майбутньої зустрічі.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-