За рік в ОРДЛО прибули 76 автоколон з міжнародною гуманітаркою, РФ надіслала 5

За рік в ОРДЛО прибули 76 автоколон з міжнародною гуманітаркою, РФ надіслала 5

Укрінформ
За 2020 рік міжнародні організації відправили на окуповану частину сходу України 76 автомобільних колон з гуманітарною допомогою, а Росія — всього 5 автоколон.

Про це у програмі "Взгляд с Банковой" телеканалу "Дом" заявила прессекретарка Президента України Юлія Мендель.

Вона нагадала, що гуманітарні вантажі за лінію зіткнення доставляють міжнародні організації — Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ), Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Управління верховного комісара ООН у справах біженців.

"Згідно з офіційною статистикою, 2020 року Червоний Хрест спільно з іншими організаціями доправив за лінію зіткнення 76 автомобільних колон з гуманітарною допомогою. Якщо не помиляюся, це понад 4,5 тис. т продуктових наборів, засобів гігієни, медичних товарів, господарських і промислових товарів... А ось Росія торік направила на Донбас 5 автоколон. Там — 76 автоколон, а тут — 5", - зазначила Мендель.

Читайте також: До окупованого Луганська направили гумвантаж з ліками та тестами на COVID-19

Вона повідомила, що від початку цього року міжнародні організації за лінію зіткнення направили вже понад 10 автоколон. Це понад 50 фургонів з продуктовими наборами, ліками, засобами гігієни, побутовою технікою, будматеріалами.

Мендель підкреслила, що вантажі міжнародних організацій перевіряють на українських КПВВ, тим часом як російські колони йдуть через неконтрольовану ділянку кордону.

"Що привезли вантаж російські автоколони — нам дізнатися не вдалося, тому що вони їх не показували, їх ніхто не перевіряв", — сказала Мендель.

Як раніше повідомляв представник Окремих районів Донецької області України в ТКГ, журналіст Сергій Гармаш, за гуманітарні вантажі, які поставляють різні міжнародні організації в ОРДЛО з України, треба вимагати в окупантів можливість відвідання наших полонених на їх території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-