Гармаш: Червоний Хрест має вимагати доступу до полонених, відправляючи гуманітарку до ОРДЛО

Гармаш: Червоний Хрест має вимагати доступу до полонених, відправляючи гуманітарку до ОРДЛО

Укрінформ
За гуманітарні вантажі, які поставляють різні міжнародні організації в ОРДЛО з України, треба вимагати у окупантів можливість відвідання наших полонених на їх території.

Як передає Укрінформ, про це 29 березня на своїй сторінці в Фейсбуці написав представник Окремих районів Донецької області України в ТКГ, журналіст Сергій Гармаш.

"Наші люди сидять (в ОРДЛО) у підвалах роками, їх там катують, ґвалтують, вбивають, а "гуманітарники" возять тим, хто ґвалтує, катує і вбиває, десятки тисяч тонн вантажів і не можуть навіть відвідати наших полонених, щоб ґвалтівники та кати бачили, що хтось може зафіксувати їх "роботу", щоб вони не почувалися безкарними, щоб були хоч мінімальні гарантії збереження життя наших людей... Може час закривати цю лавочку? Може досить полегшувати Росії тягар її обов'язку забезпечувати соціально-економічні потреби населення окупованої нею території? Або, як мінімум, може час вимагати, щоб кожен такий конвой закінчувався відвіданням МКЧХ наших полонених, причому по повному списку. Інакше в чому ж гуманність?» - написав журналіст.

На його думку, якщо окупантам потрібні товари, то ми маємо моральне право вимагати в обмін на них хоча б доступу Міжнародного Комітету Червоного Хреста до наших полонених, тим більше, що Україна теж є державою-донором і ООН, і МКЧХ.

Гармаш нагадав, що представники Міжнародного Комітету Червоного хреста та інших міжнародних гуманітарних організацій щорічно возять в ОРДЛО десятки тисяч тонн вантажів, в яких зацікавлена окупаційна влада "республік". "Тобто, по суті, вони вирішують соціально-економічні проблеми окупантів, та ще й роблять це з нашої території, де гинуть ті, в кого ці окупанти стріляють", - поскаржився журналіст. Він зазначив, що при цьому ми не знаємо, як розподіляється ця гуманітарна допомога: чи не йде це "обладнання" або "електротовари" на утримання військових в ОРДЛО, скільки з цієї гуманітарки продається, а гроші потрапляють в кишеню "пушиліних-ніканорових" - ватажків цих терористичних організацій. "Але при цьому, той же МКЧХ, виявляється, соромиться настояти на законному праві (з яким погодилася і РФ на останньому саміті Нормандської четвірки) мати "повний і безумовний допуск до всіх утримуваних осіб", - наголосив Гармаш.

Читайте також: На засіданні ТКГ Росія пішла на провокацію - Гармаш

Він зазначив, що його увагу до цієї теми привернула на останньому засіданні ТКГ представниця Росії з ОРДО Ніканорова, яка обурювалася, що з міркувань безпеки для вантажного автотранспорту було закрите КПВВ "Новотроїцьке".

"Аж надто хотілося "міністру" "национального русского государства" отримати гуманітарку з України, яку ненавидить це "государство", - пояснив Гармаш. І згадав, що потім з ним зв'язалася родичка одного з полонених, які знаходяться в ОРДЛО, яка зверталася, як і багато інших родичів наших полонених, до Червоного хреста. "Але Червоний хрест досі не має доступу до "утримуваних осіб" на окупованій Росією території ОРДЛО", - зазначив журналіст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-