Екстрена зустріч ТКГ: сторони підтвердили необхідність повного дотримання режиму «тиші»

Екстрена зустріч ТКГ: сторони підтвердили необхідність повного дотримання режиму «тиші»

Укрінформ
На екстреному засіданнні Тристоронньої контактної групи сторони підтвердили необхідність повного та всеосяжного дотримання режиму припинення вогню на сході України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба української делегації для участі у Тристоронній контактній групі у Телеграмі.

“Сьогодні відбулась екстрена позачергова зустріч Тристоронньої контактної групи, яка була проведена за ініціативою України. Єдиним робочим питанням стало повернення до суворого дотримання домовленостей про припинення вогню, досягнутих 22 липня 2020 року”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: РФ намагається дискредитувати роль нормандського формату — Резніков

Сторони підтвердили:

- готовність та необхідність дотримання режиму припинення вогню та виконання домовленостей від 22 липня 2020 року,

- що не залишилося жодних додаткових умов для цього.

Спільної заяви по факту, яку запропонував координатор Підгрупи з безпеки Глава СММ ОБСЄ Посол пан Х.Чевік, та на користь прийняття якої висловилася українська сторона, не прийняли.

"Російська сторона зажадала внести додаткові корективи у текст підсумкової заяви, які, на нашу думку, мали задум показати її у більш вигідному для неї світлі", - зауважили в українській делегації у ТКГ.

Як повідомляв Укрінформ, делегація України ініціює екстрене позачергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у зв’язку з грубими порушеннями російськими окупаційними військами режиму припинення вогню на сході України та безпрецедентним посиленням угруповання військ Російської Федерації біля кордону України.

Глава Української делегації Л.Кравчук звернувся до керівництва ОБСЄ підтримати ініціативу України про скликання екстреної зустрічі Тристоронньої контактної групи для обговорення питань щодо негайного вжиття рішучих заходів з відновлення режиму припинення вогню і повернення до суворого виконання домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року.

В українській делегації акцентували, що з моменту минулого засідання 30 березня внаслідок обстрілу позицій Збройних сил України був поранений мирний житель Красногорівки Донецької області. Крім того, в результаті прицільного вогню противника, в тому числі снайперського, загинули 3 військовослужбовці ЗСУ, ще 4 отримали бойові поранення і травми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-