Україна просить місію ОБСЄ перевірити інформацію про загибель дитини на Донеччині

Україна просить місію ОБСЄ перевірити інформацію про загибель дитини на Донеччині

Укрінформ
Українська сторона СЦКК просить Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні ретельно перевірити інформацію про загибель дитини в селищі Олександрівське Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі у Facebook. 

«Українська сторона СЦКК надіслала СММ ОБСЄ в Україні ноту щодо намірів окупаційної адміністрації фальсифікувати події в н.п. Олександрівське Донецької області України», - ідеться в повідомленні.

В документі зазначається, що «...останнім часом в інформаційному просторі ОРДЛО і Російської Федерації активно поширюється інформація про загибель 2 квітня 2021 року п’ятирічної дитини і жінки похилого віку в приватному домоволодінні, що знаходиться в селищі Олександрівське, нібито внаслідок детонації вибухового пристрою, скинутого безпілотним літальним апаратом Збройних сил України».

Українська делегація для участі у ТКГ заявляє, що російською стороною будь-яких доказів (фото / відео-матеріали; фрагменти вибухового пристрою; точні координати, час і місце події; персональна інформація про жертви, характер отриманих поранень тощо) щодо причетності до події української сторони надано не було.

Читайте також: Україна ініціює екстрене засідання ТКГ через стягнення російських військ до кордону

«З огляду на значну віддаленість н.п. Олександрівське від лінії зіткнення сторін, що ставить під сумнів можливість використання на такій відстані БПЛА, а також беручи до уваги безпідставність звинувачення, українська сторона категорично заперечує свою причетність до того, що трапилося», - сказано в повідомленні.

Підрозділи ЗСУ суворо дотримуються Додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню від 22.07.2020 року, в тому числі і заборони на використання будь-яких видів літальних апаратів.

«З огляду на вищевикладене, УС СЦКК звертається до Місії з проханням ретельно перевірити викладену вище інформацію з метою встановлення істини та поінформувати про результати УС СЦКК», - ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко спростував повідомлення російських ЗМІ про загибель дитини в селищі Олександрівське на непідконтрольній Україні частині Донецької області внаслідок нібито атаки українського безпілотника.

Ніколенко послався на розслідування StopFake, де, зокрема звертається увага, що жоден безпілотник ЗСУ не зміг би пролетіти 30 км до селища.

Російські ЗМІ писали про загибель дитини нібито внаслідок атаки українського безпілотника в селищі Олександрівське на окупованій території Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-