Окупанти на Донбасі привели війська у вищий ступінь бойової готовності – розвідка

Окупанти на Донбасі привели війська у вищий ступінь бойової готовності – розвідка

Укрінформ
Угруповання російських окупаційних військ на Донбасі приведені у вищі ступені бойової готовності, а особовий склад противника відкликано з відпусток.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу розповіла речниця Міноборони Марія Сальнік з посиланням на інформацію Головного управління розвідки МОУ.

«З’єднання і частини першого та другого армійських корпусів оперативного угруповання російських окупаційних військ приведені у вищі ступені бойової готовності. Особовий склад противника відкликано з відпусток, достроково відправлено до місць проходження служби осіб, які перебували на лікуванні у медичних закладах, здійснюється поповнення боєприпасами передових підрозділів», - зазначила речниця.

Крім того, за словами Сальнік, серед особового складу окупантів та місцевого населення поширюються чутки про імовірність початку бойових дій з можливим їх переростанням у повномасштабний військовий конфлікт під час проведення в Криму 17-18 березня заходів з нагоди чергової річниці окупації півострова за участі в них вищого російського державного та воєнного керівництва.

Читайте також: Ситуація на Донбасі: три варіанти програшу, яким треба і можна запобігти

Як повідомлялось, командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв 22 лютого повідомив, що українські десантники в березні проведуть навчання поблизу адмінкордону з тимчасово окупованим Кримом з метою вдосконалення спроможності вчасно та адекватно реагувати на військову небезпеку як з повітря, так і з морського узбережжя. Ці заходи відбуватимуться симетрично з анонсованими навчаннями Збройних Сил Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-