Таран — про жінок в армії: Командир, пілот і танкіст - більше не експеримент, а повсякдення

Таран — про жінок в армії: Командир, пілот і танкіст - більше не експеримент, а повсякдення

Відео
Укрінформ
Майже чверть загальної чисельності Збройних Сил — це жінки, які проходять військову службу на рівних засадах із чоловіками.

Про це йдеться у привітанні з нагоди Міжнародного жіночого дня міністра оборони Андрія Тарана, передає Укрінформ.

"Сьогодні в наших лавах проходять службу понад 31 тисяча захисниць України! 25 тисяч з вас працюють у Збройних Силах України на цивільних посадах. Жінки проходять військову службу у ЗС України на рівних засадах із чоловіками, у тому числі на офіцерських посадах. Військовослужбовцям-жінкам відкрито доступ до всіх військово-облікових спеціальностей рядового, сержантського та старшинського складу, у тому числі і «бойових», надано рівний доступ до військових звань, забезпечено участь у миротворчих операціях, відкрито доступ до отримання військової освіти усіх рівнів. Жінка-командир, пілот, танкіст, артилерист — більше не експеримент, а наша повсякденність", - відзначив Таран.

Міністр запевнив, що в українському війську створюються рівні можливості для професійного зростання жінок і чоловіків: "Не квіти, не квоти, а реальні можливості для професійного зростання і кар’єри — ось до чого ми прагнемо, створюючи рівні можливості для всіх. Політика рівних прав і можливостей жінок і чоловіків є одним із пріоритетів керівного складу Міноборони. Майже чверть загальної чисельності Збройних Сил — це жінки".

Читайте також: Кількість жінок-військових в Україні за сім років зросла майже вдвічі

При цьому очільник оборонного відомства повідомив, що у 2020 році частка жінок, прийнятих на навчання до вищих військових навчальних закладів, становить 13 % від загальної чисельності зарахованих осіб.

За словами міністра, з початком російської агресії проти України кількість жінок в лавах українського війська зросла вражаючими темпами.

"З початку агресії Російської Федерації проти України статус учасника бойових дій мають понад 13 тисяч жінок. За мужність і героїзм 257 захисниць отримали державні нагороди. Приблизно 10 % від усього особового складу операції Об’єднаних сил — наші хоробрі жінки. В умовах неоголошеної війни проти України наші жінки продемонстрували безпрецедентні відвагу та готовність до самопожертви. На жаль, не усі наші захисниці повернулися живими додому. Імена 9 хоробрих жінок навічно закарбовані у Залі пам’яті у Міністерстві оборони! Схиляємо голови, віддаючи шану полеглим донькам Вітчизни!", - додав Таран.

Читайте також: Зеленський привітав українок з 8 березня: Мрійте, досягайте мети і змінюйте світ

Міністр оборони також відзначив, що у ЗСУ тривають реформи та впроваджують новітні стандарти НАТО: "Історія ставить перед нами величезні завдання. Разом з вами ми проводимо реформи, набуваємо більших спроможностей та працюємо над впровадженням стандартів НАТО, аби зайняти гідне місце серед цивілізованих держав — членів Альянсу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-