Зеленський назвав деструктивною позицію Росії, яка блокує КПВВ на Донбасі

Зеленський назвав деструктивною позицію Росії, яка блокує КПВВ на Донбасі

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає деструктивною й неприйнятною позицію Російської Федерації щодо блокування роботи пунктів пропуску “Щастя” й “Золоте”, а також недопуску міжнародних гуманітарних організацій на тимчасово окупований Донбас.

Про це глава держави зазначив під час спільного підходу до преси з Президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем на КПВВ «Щастя» у Луганській області, повідомляє Укрінформ.

“Україна робить усе можливе, аби наші громадяни, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, відчували максимальну підтримку держави. Наші зусилля з розбудови цього КПВВ - КПВВ “Щастя” - були спрямовані на те, щоб українці на тимчасово окупованих територіях зберігали надійні, зручні й безпечні канали зв’язку з Батьківщиною. На жаль, ці прагнення української сторони наштовхуються на абсолютно деструктивну позицію Російської Федерації”, - сказав Зеленський.

За його словами, російська сторона, яка давно наполягала на відкритті КПВВ “Щастя”, продовжує блокувати його роботу так само, як і КПВВ “Золоте”.

Крім того, Президент наголосив, що немає безперешкодного доступу міжнародних гуманітарних організацій до постраждалого населення на тимчасово окупованих територіях та незаконно утримуваних осіб.

Читайте також: Зеленський закликає ЄС далі тиснути на Росію через її постійні провокації на Донбасі

“Такий підхід є неприйнятним, негуманним, деструктивним”, - зазначив Зеленський.

Водночас він подякував ЄС та особисто Поезиденту Євроради “за політичну підтримку, за дипломатичний, за санкційний тиск на Російську Федерацію задля виконання нею Мінських домовленостей і деокупацію українських територій”.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у вівторок перебуває з робочою поїздкою в зоні проведення ООС у Луганській області. Також на Донбасі перебуває і Президент Європейської Ради Шарль Мішель, який 2 березня розпочав дводенний візит в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-