ОБСЄ знову виявила на окупованому Донбасі російського

ОБСЄ знову виявила на окупованому Донбасі російського "Жителя"

Укрінформ
Безпілотник Місії ОБСЄ виявив в ніч на 29 листопада новітній російський комплекс радіоелектронної боротьби Р-330Ж "Житель", який був розміщений на непідконтрольній уряду України території Донбасу за 5 км від кордону РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 286/2020, опублікованому у вівторок Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ).

"28 листопада о 23:29 приблизно за 4 км на західно-північний захід від н.п. Ковське (91 км на південь від Донецька), орієнтовно за 5 км від кордону з Російською Федерацією, БПЛА СММ дальнього радіуса дії виявив комплекс радіоелектронної боротьби (Р-330Ж "Житель")", - йдеться у звіті.

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала вісім порушень за добу на Донбасі

Також в СММ повідомили, що свобода пересування Місії й надалі обмежувалася на окупованій території. Збройні формування РФ не дали провести моніторинг на кордоні поблизу Довжанського у Луганській області та біля Кремінця на Донеччині.

Як повідомляв Укрінформ, поки Росія продовжує заперечувати той факт, що вона є стороною створеного нею конфлікту на Донбасі, СММ ОБСЄ продовжує виявляти нові докази, які спростовують це фейкове твердження.

Зокрема, 8 листопада СММ вперше помітила новітню російську систему радіоелектронної боротьби "Наводчик-2" поблизу тимчасово окупованого Луганська.

Читайте також: ЄС про "Наводчик-2": Черговий приклад підтримки збройних формувань з боку Росії

Місія ОБСЄ раніше фіксувала на Сході України численні типи озброєння та військової техніки виключно російського виробництва. Зокрема, на тимчасово окупованих територіях фіксувалися системи електронної боротьби Р-934Б "Синиця", РБ-636 "Свєт-КУ", 1Л269 “Красуха-2", РБ-109A “Биліна”, комплекс радіоелектронної боротьби з БПЛА "Репелент-1", станції перешкод "Р-330Ж "Житель" та "Тірада-2", комплекс радіоелектронної розвідки "Торн", радіолокаційну станцію наземної розвідки "Кредо-М1" та ін.

Читайте також: Україна в ОБСЄ вимагає відповіді, як техніка РФ потрапляє на Донбас до бойовиків

Усі ці системи та комплекси ніколи не були на озброєнні Збройних Сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-