ЄС закликав надати Червоному Хресту доступ до полонених на окупованому Донбасі

ЄС закликав надати Червоному Хресту доступ до полонених на окупованому Донбасі

Укрінформ
Європейський Союз шкодує, що Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) досі не отримав доступ до утримуваних осіб на непідконтрольній уряду України території та сподівається, що цей доступ буде забезпечений.

Про це йдеться у заяві Євросоюзу щодо агресії Росії проти України та незаконної окупації Криму, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні 1 жовтня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми повторюємо наш заклик до подальшого прогресу у питанні нових ділянок розведення, контрольних пунктів в'їзду-виїзду, розмінування та обміну затриманими. Щодо останнього, то ми шкодуємо, що МКЧХ досі не отримав доступу до утримуваних осіб на не підконтрольній уряду території", - заявили в ЄС.

Читайте також: Зеленський - про повернення полонених: Україна своїх не залишає

Там нагадали, що забезпечення доступу МКЧХ до усіх утримуваних осіб є одним із зобов’язань Паризького саміту у Нормандському форматі, що відбувався у грудні минулого року, і "воно має бути виконаним".

Водночас у Євросоюзі заявили, що нинішній режим припинення вогню на Донбасі має бути використаний для полегшення труднощів, з якими стикається цивільне населення.

"Розмінування є одним із тих аспектів, що вимагає термінової уваги, а ремонт та обслуговування цивільної інфраструктури в районах, що знаходяться біля лінії зіткнення, є ще іншим важливим елементом. Зокрема, важливо забезпечити повну експлуатацію газової інфраструктури до зими", - зазначається у заяві.

Читайте також: Росія досі не закрила справу проти звільнених українських моряків - Полозов

Як повідомляв Укрінформ, українська сторона СЦКК наголошує, що від моменту вступу, із 27 липня 2020 року, Додаткових домовленостей про повне та всеосяжне припинення вогню українські воїни повною мірою дотримуються режиму тиші та непохитно стоять на захисті держави, гарантуючи безпекові передумови для просування мирного процесу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-