Президент: Ніколи не закликав, щоб наша армія не відповідала на обстріли

Президент: Ніколи не закликав, щоб наша армія не відповідала на обстріли

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що ніколи не закликав українську армію не відповідати на обстріли з боку окупаційних військ.

Про це він заявив на пресконференції 20 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Просто припинити стріляти я ніколи не закликав. Не закликав, щоб наша армія не відповідала. Я хотів показати всьому світу, що у нас дуже міцна армія, але ми не провокуємо, ми боремось за країну. Якщо по нас стріляють, ми будемо відповідати, але першими стріляти ми не будемо», - сказав глава держави.

Він зауважив, що якби «та сторона» дійсно перестала стріляти і виконала Мінські та досягнуті в нормандському форматі домовленості, «все б закінчилось». «Але вони не знають, що з ними потім буде, я маю на увазі бойовиків. Вони не знають, на якому вони світі, у них немає жодного виходу», додав Президент.

Читайте також: Армія розраховує на досвід і вміння резервістів – Президент

Зеленський також наголосив: «Ми не стріляємо по українцях - ми відповідаємо бойовикам».

При цьому, відповідаючи на репліку, що раніше він не називав людей, які стріляють по українських вояках на Донбасі, російськими військовими, Президент запевнив, що знає, хто це робить.

"Вони там різні. Я знаю, що там відбувається. Там є росіяни, українці, які взяли паспорти (РФ - ред.), і тепер вони громадяни Росії, тому що там була паспортизація... Бойовики, які в нас стріляють.., вони вже взяли паспорти, вони вже громадяни Росії. Ми точно знаємо, вони різні. Є багато доказів причетності, ви бачили - російська десантура на тій території, які стріляють по наших людя. Ми все це розуміємо, і немає сенсу це повторювати кожного разу", - сказав Зеленський.

У цьому контексті він наголосив, що немає ніякої зради від Президента України: "Ми точно знаємо, хто там є, точно знаємо їх кількість, чому вони стріляють".

Зеленський підкреслив, що на Донбасі присутні російські військові, російські громадяни. Водночас Президент наголосив, що сторонами Мінських переговорів є Україна, Росія та ОБСЄ.

Як відомо, під час президентської кампанії у березні 2019 року кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що для того, аби закінчити війну на Донбасі, потрібно"просто припинити стріляти".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-