На Рівненщині планують збудувати завод з переробки відходів

На Рівненщині планують збудувати завод з переробки відходів

Укрінформ
У Рівненській області німецька компанія «Braun Industrial Tehnology» GmbH інвестує 130 млн грн у будівництво Сарненського заводу з переробки відходів громади.

Про це передає Укрінформ з посиланням на повідомлення у Фейсбуці пресслужби міської ради.

«Інвестиційна пропозиція передбачає імпорт сертифікованої технології поводження з відходами, в тому числі і переробку відходів, які біологічно розкладаються. Головна перевага – покращення довкілля, енергетична і економічна незалежність громади. Завод не тільки перероблятиме відходи, а й вироблятиме електричну та теплову енергію, а також органічні добрива», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що скло, метал, пластик йтимуть на повторну переробку, а біологічні відходи використовуватимуть для виробництва біогазу. Також із сухого залишку, після відбору біогазу, вироблятимуть органічні добрива.

Виробництво не передбачає забруднюючих викидів.

Фільтраційні системи гарантуватимуть очищення викидів у повітря, у тому числі й очищення від специфічних запахів. Надійна система очищення рідких стоків забезпечуватиме якісні фізико-хімічні характеристики води та показники біологічної безпечності.

Переробка відходів відбуватиметься відповідно до діючих нормативів України для скиду в поверхневі води.

Продаж виробленої електроенергії здійснюватиметься на загальний енергоринок за «зеленим» тарифом, що забезпечить додаткові надходження в бюджет, а це вже перспектива спрямувати бюджетні кошти на розвиток громади..

Технології компанії «Braun Industrial Tehnology» GmbH мають не тільки сертифікацію з дотримання норм Директив Європейського Парламенту та Ради Європи, але й і сертифіковані німецьким державним банком розвитку, як економічно спроможні.

За цією ж програмою створені й успішно почали працювати компанії в Борщівській територіальній громаді Тернопільської області та в Бородянській громаді на Київщині.

Кожне таке підприємство дає додатково мінімум 50 робочих місць для місцевих жителів. Ще одним важливим напрямом своєї діяльності компанія вважає плантації біоенергетичних рослин згідно з програмою компенсаційних кліматичних насаджень.

Читайте також: На Чернігівщині здали в експлуатацію 14 нових сільських амбулаторій

Як вважають у громаді, функціонування нового заводу - нагальна потреба для забезпечення комфортного і якісного життя мешканців та поліпшення екологічної ситуації в населених пунктах.

Як повідомляло агентство, в Україні до кінця року запровадять систему управління відходами та залучатимуть інвестиції у будівництво сміттєпереробних заводів. Це дозволить відмовитись від створення нових сміттєзвалищ, які забруднюють довкілля.

Раніше повідомлялось, що уряд планує упродовж наступних п’яти років збільшити вп’ятеро обсяги відходів, що перероблюються.

У 2020 році Верховна Рада України підтримала закон, який збільшує штрафи за засмічення територій, порушення вимог під час збирання та утилізації сміття.

Нагадаємо, що за даними агентства 24/7 Wall Street, Україна опинилась у ТОП-10 країн за кількістю сміття на одного жителя.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-