Італія планує інвестувати близько €10 мільярдів у виробництво чипів

Італія планує інвестувати близько €10 мільярдів у виробництво чипів

Укрінформ
Міністр підприємств та виробництва Адольфо Урсо заявив, що італійський уряд планує інвестувати близько 10 мільярдів євро у напівпровідникову промисловість протягом цього року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на ANSA.

«Італія готується стати одним із найбільших виробників мікроелектроніки в Європі», – сказав Урсо журналістам у Пескарі під час зібрання правлячої партії «Брати Італії».

Зазначається, що у березні Урсо оголосив про інвестиції у розмірі 3,2 мільярда євро від сінгапурського стартапу Sillicon Box для заведення заводу із виробництва чіпів на півночі Італії. Ця заява була зроблена після того, як найбільша у світі американська компанія-виробник напівпровідників Intel Corp. відмовилася вкладати кошти у цей проєкт.

Читайте також: Intel вирішив відтермінувати будівництво заводу з виробництва чіпів у Німеччині

Італійський міністр також висловив надію, що у найближчі тижні уряд європейської країни зможе зробити інші не менш важливі оголошення.

Читайте також: Huawei будує секретну мережу з виробництва чіпів для обходу санкцій – Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, у березні стало відомо, що уряд Індії запустив проєкт вартістю близько 15 мільярдів доларів із будівництва трьох заводів для виробництва напівпровідникових інтегральних мікросхем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-