За рік у ЄС запобігли щонайменше 10 терактам - нідерландська розвідка

За рік у ЄС запобігли щонайменше 10 терактам - нідерландська розвідка

Укрінформ
Протягом року на території Європейського Союзу вдалося завадити втіленню джихадистами щонайменше десяти терактів.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters із посиланням на річний звіт Служби загальної розвідки та безпеки Нідерландів (AIVD).

“Західні розвідувальні служби запобігли щонайменше 10 нападам джихадистів у Європі протягом минулого року”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що серед зірваних атак був намір влаштувати масову різанину та підготовка до захоплення певних будівель й заходів. “Було дві головні спонукальні причини: знищення коранів у Нідерландах й інших європейських державах, а також конфлікт між Ізраїлем та Хамасом” - заявили в AIVD.

Читайте також: Постраждалі у теракті на концерті Аріани Гранде судяться з британською розвідкою

Як повідомлялося, в серпні минулого року Швеція підвищила рівень терористичної загрози після того, як кілька публічних актів спалення Корану розлютили мусульман та викликали погрози від джихадистів. Згодом у жовтні на двох шведських футбольних уболівальників напав у Брюсселі озброєний ножем чоловік, який відносив себе до джихадистського угрупування ІДІЛ. Цього ж місяця 20-річний чоловік вбив вчителя та поранив двох інших людей у Франції. За словами президента Франції, цей вчинок був “варварським ісламським тероризмом”.

Фото: oafnation.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-