Азербайджан і Вірменія встановили перший прикордонний стовп

Азербайджан і Вірменія встановили перший прикордонний стовп

Укрінформ
На кордоні між Азербайджанською Республікою та Республікою Вірменія відповідно до домовленостей щодо делімітації державного кордону в рамках робіт з уточнення координат на основі геодезичних вимірювань місцевості у вівторок, 23 квітня, було встановлено перший прикордонний стовп.

Про це повідомляє АЗЕРТАДЖ із посиланням на повідомлення служби заступника прем'єр-міністра Азербайджанської Республіки Шахіна Мустафаєва, передає Укрінформ.

Зазначається, що сьогодні відповідно до домовленостей за підсумками 8-ї зустрічі Державної комісії з делімітації державного кордону між Азербайджаном та Вірменією та Комісії з питань делімітації державного кордону та прикордонної безпеки між двома країнами експертні групи розпочали процес уточнення координат на основі геодезичних вимірювань.

Роботи експертних груп двох країн тривають.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян також повідомив про це, опублікувавши фото першого прикордонного посту на ділянці Тавуш-Казах. «На Тавусько-Казахській ділянці держкордону Вірменія-Азербайджан встановлено перший прикордонний стовп», - зазначив він.

Читайте також: Пашинян заявив, що Вірменія не воюватиме за Карабах

Як повідомляв Укрінформ, у результаті спільного засідання представників Баку та Єревана 19 квітня було вперше оголошено про попереднє узгодження делімітації кордонів біля восьми прикордонних сіл.

19 вересня 2023 року Міністерство оборони Азербайджану оголосило про початок антитерористичних заходів локального характеру в Карабасі.

На наступний день, 20 вересня, президент Ільхам Алієв заявив, що Азербайджан відновив свій суверенітет у Нагірному Карабасі.

Фото: АЗЕРТАДЖ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-