На Мальдівах проходять парламентські вибори

На Мальдівах проходять парламентські вибори

Укрінформ
На Мальдівах у неділю, 21 квітня, проходять дострокові парламентські вибори.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Агентство зазначає, що ці вибори можуть визначити, чи продовжить острівна держава в Індійському океані свій політичний рух у бік Китаю і відійде від своїх давніх зв'язків з Індією. Пекін і Нью-Делі домагаються прихильності Мальдівів, оскільки дві країни змагаються за вплив в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Президент Мальдівів Мохамед Муїззу, обраний минулого року, пообіцяв зміну політики країни «Індія перш за все», що призвело до загострення відносин. Його уряд попросив десятки місцевих індійських військових покинути країну, що, на думку критиків, може призвести до зближення Мальдівів з Китаєм.

Очікується, що понад 284 тисячі осіб оберуть 93 члени парламенту Мальдівів на наступні п'ять років.

Окрім правлячої партії Муїззу «Народний національний конгрес», у виборах беруть участь 368 кандидатів від основної опозиційної Мальдівської демократичної партії, дрібніших партій та незалежних кандидатів.

Результати виборів будуть оголошені одразу після закриття виборчих дільниць, а склад наступного парламенту стане зрозумілим наприкінці цієї неділі.

Читайте також: У Польщі - другий тур місцевих виборів

Як повідомляв Укрінформ, 19 квітня в Індії розпочалося найбільше у світі голосування на виборах до нижньої палати парламенту (Лок-Сабха), у якому можуть узяти участь майже 970 мільйонів виборців - це понад 10% населення планети.

Голосування проходитиме поетапно впродовж 44 днів у всіх штатах та територіях і завершиться 1 червня, після чого відбудеться підрахунок голосів. 4 червня оголосять результати, за якими партії-учасниці перегонів розділять між собою 543 місця в нижній палаті парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-