Франція допомагала Ізраїлю відбити атаку Ірану - Макрон

Франція допомагала Ізраїлю відбити атаку Ірану - Макрон

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що його країна допомагала Ізраїлю відбити масовану атаку іранських безпілотників та ракет на Ізраїль минулими вихідними з території Йорданії. 

Про це він заявив у понеділок уранці на телеканалі BFMTV, передає Укрінформ.

«Франція була на боці Ізраїлю, за американської координації та з нашими британськими друзями, тому що ми перебуваємо на йорданській землі на прохання Йорданії. Нам довелося здійснити суворий захист і оборонні перехоплення в суботу ввечері», - повідомив подробиці Макрон.

Він додав, що Франція втрутилася, "і сьогодні робимо все можливе, щоб не допустити розпалювання ситуації, тобто ескалації».

Макрон закликав до припинення вогню, до перемир'я і назвав ситуацію дуже нестабільною та такою, яка потребує «надто сильної дипломатичної мобілізації».

Читайте також: Половина запущених Іраном балістичних ракет не долетіла до Ізраїлю - ЗМІ

«Ми намагаємося переконати Ізраїль, що він не повинен відповідати ескалацією, а радше ізолювати Іран; переконати країни регіону в тому, що Іран становить небезпеку; посилити санкції, посилити тиск на його ядерну діяльність, а потім знайти шлях до миру в регіоні», - сказав глава французької держави. 

За словами президента, це перемога Ізраїлю, тому що йому вдалося спинити майже всі ракети і безпілотники. 

Як передавав Укрінформ, Іран у ніч проти 14 квітня під час масованої атаки на Ізраїль запустив понад 300 ракет і безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Фото: LP/Arnaud Journois

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-