Чехія внесла Voice of Europe до національного санкційного списку, щоб захистити власну безпеку - МЗС

Чехія внесла Voice of Europe до національного санкційного списку, щоб захистити власну безпеку - МЗС

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ Чеської Республіки спростували твердження російської пропаганди, що внесення вебсайту Voice of Europe до санкційного списку є «ще одним проявом чеської русофобії».

Це та інші неправдиві твердження роспропу МЗС ЧР спростувало у соцмережі Х, передає Укрінформ.

У реальності внесенням цього ресурсу (Voice of Europe ) до національного санкційного списку Чехія захищає власну безпеку, заявили в МЗС ЧР.

«Служба розвідки містить у своїй посадовій інструкції розкриття кампаній ворожого впливу, а Державний департамент дотримується закону про санкції, який стосується будь-кого, хто бере участь у злочинній поведінці та загрожує нашій безпеці – незалежно від громадянства», - йдеться у дописі в Х.

«Операції впливу є частиною російської військової стратегії, яку кремлівський режим не приховує. Викриття операції російського впливу в Чехії та нові імена в санкційному списку є серйозним ударом по російській пропаганді та великим успіхом для Чехії. У Чехії немає місця для кремлівської пропаганди, яка ставить під сумнів право захищати Україну та її суверенітет» , - йдеться у дописі.

Також у МЗС ЧР назвали брехнею спроби Кремля покласти відповідальність за нещодавній теракт у «Крокусі» на західні держави та Україну.

Читайте також: Які голоси Європарламенту звучать з «Voice of Europe»: дайджест пропаганди за 11 квітня

Російські джерела поширюють інформацію, що викриття чеськими спецслужбами кампанії російського впливу, мовляв, мало на меті відвернути увагу від «відповідальності Заходу та України за теракт у російському Красногорську».

«Це неправдива та образлива заява Кремля, яка має на меті дискредитувати Чехію, Захід і Україну. Немає жодних доказів того, що хтось інший, окрім «Ісламської Держави», несе відповідальність за теракт. Чехія, на відміну від Росії, не приносить цинічно в жертву власне мирне населення і є активним учасником міжнародної боротьби з тероризмом», - заявили в МЗС ЧР.

Як повідомлялось, уряд Чехії нещодавно включив у національний санкційний список обвинувачуваного у держзраді колишнього народного депутата України Віктора Медведчука, російського пропагандиста Артема Марчевського та компанію Voice of Europe, які, за оцінкою спецслужб, намагалися підірвати європейські демократії та домогтися зменшення підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-